LDODK tankt zelfvertrouwen tegen DVO

De laatste twee wedstrijden speelde LDODK/Rinsma Modeplein ronduit slecht, waardoor de Friezen uit de top 4 vielen. Kopzorgen dus voor coach Erik Wolsink en zijn ploeg. Datzelfde gold voor DVO/Accountor, dat met slechts twee punten in de onderste regionen van de Korfbal League bivakkeert. Het was er daarom beide ploegen alles aan gelegen om een negatieve spiraal om te buigen. Dat lukte voor LDODK dat uitstekend voldeed aan de twee doelstellingen van de avond: twee punten binnenhalen en beter spelen. Met een 36-26 uitslag werd bovendien het broodnodige vertrouwen hersteld.

Bij alle Korfbal League-wedstrijden werd een moment van stilte gehouden voor het overlijden van korfbalgoeroe Adri Zwaanswijk, zo ook in Gorredijk.

LDODK startte met Femke Faber in de basis, waarmee Lieneke Pries genoegen moest nemen met een plekje op de bank.

De thuisploeg nam vanaf het begin het initiatief, om dat de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven. DVO kon daarbij tot 5-4 nog redelijk bijblijven, op 7-4 stond het eerste gaatje van 3 op het scorebord. LDODK kon goed verdedigende druk geven, waar DVO veel moeite mee had. Met name de gebroeders Zwart en Marjolijn Kroon namen in de eerste helft het team op sleeptouw. Kroon was weer eens onhoudbaar, ondanks vaak een dubbele dekking. Voor de thee scoorde ze al vier keer. De LDODK-score had nog hoger kunnen zijn, als Diana van der Vorst had kunnen profiteren van de aanvalsdrift van haar vakgenootje. Gelukkig was ze in de tweede helft wel op schot met maar liefst vijf doelpunten. De ruststand was 15-11.

Nadat LDODK de score opende in de tweede helft, (16-11) was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. DVO bleef knokken en kwam tot 21-18 nog een paar keer terug tot drie doelpunten. De Bennekommers deden het beslist niet onaardig. Met Fleur Hoek, Marijn van den Goorbergh en Koen van Roekel – samen goed voor 17 doelpunten – had DVO weliswaar goede schutters in huis, maar het was eenvoudigweg niet opgewassen tegen het over alle schijven scorende LDODK. Maar liefst 6 van de 8 spelers scoorden 4 doelpunten of meer.
LDODK liep betrekkelijk eenvoudig uit naar een mooie eindscore van 36-26.

Volgende week zondag (om 16.00 uur) speelt LDODK thuis tegen KZ/Hiltex, een volgende finale waarin LDODK wil laten zien dat het in de top-4 thuishoort. LDODK verloor de eerste wedstrijd in Koog aan de Zaan met 21-17.