LDODK wint bij SCO

Veel regen, wind en een ruststand van 7-5. De supporter die voor zijn plezier naar Oldeholtpade was gereden voor een doordeweekse wedstrijd tegen SCO, overwoog in de pauze vast om naar huis te gaan. Al zou diegene dan niet hebben gezien dat LDODK in de tweede helft meer wist te scoren en er een 16-18 overwinning uit wist te slepen.

De uitwedstrijd tegen SCO, met ex-LDODK-speelster Marloes Frieswijk in de ploeg,  werd op een doordeweekse avond gespeeld, om zo de veldcompetitie op tijd af te ronden voor het WK Korfbal in Taiwan.

“We scoorden inderdaad gewoon te weinig en schoten slecht”, blikt Ran Faber een dag later terug op de wedstrijd. “We zijn bezig met het inpassen van een nieuwe speelstijl en dat ging in de eerste helft en ook in het eerste deel van de tweede helft zeker nog niet goed.” En waar de kansen die LDODK wilde uitspelen niet goed vielen, vielen er bij SCO net iets meer in, waardoor halverwege de wedstrijd tegen een achterstand aan werd gekeken.

Na rust kwam de wedstrijd iets meer los. LDODK zocht meer kansen dichterbij de korf en wist zo ook meer te scoren. Ook werd er gewisseld. Maar door volgens Faber ‘wat foutjes en te makkelijk verdedigen’ lukt het SCO toch om goed bij te blijven. Tot een paar minuten voor het eind stond het nog 16-16. Uiteindelijk besliste Ran Faber met twee doorloopballen de wedstrijd: 16-18.

Komende zaterdag (17:00)  staat de return in Gorredijk op het programma.