LDODK wint bij DOS’46

Wind en regen woensdagavond bij de midweekse speelronde in de Ereklasse. En dat terwijl er weer een versie van de noordelijke derby op het programma stond. LDODK/Rinsma Modeplein haalde bij DOS’46 twee punten op, dankzij een 14-18 overwinning.

De eerste helft was het nog even stuivertje wisselen. DOS’46 ging tot 6-5 aan de leiding. LDODK draaide die achterstand om tot een 6-7 voorsprong en een 10-11 ruststand. In de tweede helft kwam de ploeg uit Nijeveen nog een keer langszij op 11-11. Daarna liep LDODK langzaam maar zeker uit naar de 14-18 overwinning.

Dankzij de overwinning staat LDODK nu na zeven van de tien wedstrijden met negen punten op de tweede plek op de ranglijst. Koploper Fortuna staat op elf punten. DOS’46 en KCC volgen met acht punten.

Komende zaterdag 14 mei (19.00 uur) speelt LDODK thuis tegen DeetosSnel, dat met nul punten de ranglijst sluit.

Tweede doet goede zaken

Ook LDODK/Rinsma Modeplein 2 deed woensdagavond met een 13-14 overwinning in Nijeveen goede zaken. Het was na afgelopen weekend tegen Fortuna de tweede overwinning op rij. Hiermee is het tweede samen met KCC 2 koploper in de Reserve Ereklasse A. Beide ploegen hebben tien punten uit zeven wedstrijden. DOS’46 2 volgt met acht punten.