LDODK na winst op Fortuna tweede

Terug naar het nieuwsoverzicht

De opdracht vooraf was duidelijk; winnen in Delft en daardoor de tweede plaats op de ranglijst stevig in handen nemen. De mannen en vrouwen van coach Erik Wolsink voldeden met glans aan die opdracht door redelijk eenvoudig met 19-24 te winnen van Fortuna.

In het begin van de wedstrijd leken de Fortunezen LDODK van de mat te willen schieten. Brutaal namen ze een 4-1 voorsprong door een aantal zuivere schoten van afstand. Met name de invaller van Daan Preuninger, youngster Joren van Nieuwenhuijzen bezorgde André Zwart handenvol verdedigend werk. Toen LDODK vlot weer langszij kwam (4-4) zorgde hij opnieuw voor twee snelle doelpunten en de 6-4 voorsprong voor Fortuna. Maar de ploeg van Erik Wolsink raakte niet in paniek, rechtte de rug en ging erop en erover. En dat mag gerust voor een groot deel op het conto van coach Erik Wolsink worden bijgeschreven. Het zelfvertrouwen en initiatief bij LDODK is groot momenteel en dat is ook hetgeen Wolsink altijd wil zien. Hij lijkt erin te slagen om LDODK te laten spelen zoals hij dat wil en dat is knap.

Femke Faber was in die eerste helft helemaal los en met een score van 6 velddoelpunten was zij de absolute uitblinkster in die fase. LDODK ging rusten met een ruime 9-16 voorsprong.

De wedstrijd leek gespeeld en eigenlijk was dat ook zo. Marjolijn Kroon nam de scorende hoofdrol van Femke Faber over en LDODK liep uit naar een ruime marge. Halverwege leidde LDODK met maar liefst 10-20. LDODK liet daarna de teugels wat vieren, Fortuna kwam nog terug tot 19-22 maar Marjolijn Kroon en Femke Faber gooiden daarna de wedstrijd definitief in het slot. De overwinning voor LDODK kwam geen moment meer in gevaar.

Volgende week zaterdag wacht de absolute kraker thuis tegen de ongeslagen koploper PKC uit Papendrecht. Aanvang 20.00 uur in Kortezwaag.

Deel dit artikel op: