LDODK wil tegen Dalto uitgaan van eigen kracht

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de derde ronde van de Korfbal League ontvangt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (20.00 uur) Dalto uit Driebergen. “Iedere speler van ons zal volle bak moeten spelen en laten zien dat ze beter zijn dan de tegenstander”, aldus een strijdvaardige trainer/coach Dico Dik.

Bij de start van de Korfbal League was al duidelijk dat elk punt in de eerste poulefase belangrijk is. In de openingswedstrijd tegen KCC draaide LDODK een slechte eerste helft nog om in een overwinning. Afgelopen zondagmiddag in Gorredijk sloeg KZ in de eerste helft echter al een zodanig groot gat (7-17) dat een beter spelend LDODK ook in de tweede helft het tij niet meer kon keren. “Een ballenwedstrijd”, noemt Dik het. “Erg jammer om te zien. Maar gedane zaken nemen geen keer.”

Heel lang terugkijken op vorige week heeft volgens Dik dan ook niet veel zin. “We hebben ons afgesproken strijdplan niet uitgevoerd. Wij mogen een wedstrijd niet zo starten zoals we hebben gedaan. KZ heeft ons overdonderd en laten zien hoe wij het ook wilden doen. Het ging bij ons twee keer mis, aanvallend en verdedigend.”

Tegen Dalto wacht een herkansing. De spelers weten waar ze het verschil kunnen maken, weet Dik. “Wij moeten van onszelf uitgaan. In de eerste twee wedstrijden speelde Dalto met twee verschillende opstellingen, dus we weten niet wat we kunnen verwachten.”

In de openingswedstrijd ging de ploeg uit Driebergen ongenadig hard onderuit bij KZ: 27-10. Maar slaagden ze er in om het poulefavoriet Fortuna heel moeilijk te maken. De Delftenaren wonen nipt: 17-18. “Dus wil Dalto nog iets, dan zullen ze zaterdag in Gorredijk ook wat moeten laten zien. Maar zo zal het in deze competitie iedere week zijn.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: