LDODK wil ook bij KZ punten pakken

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de strijd om de definitieve rangschikking in de poulefase gaat LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (16.00 uur) bij KZ op zoek naar revanche voor de verloren wedstrijd in Gorredijk.

De wereld kan er in een week tijd ineens heel anders uitzien. Na snoeihard verlies bij Groen Geel speelde LDODK afgelopen zondag tegen Blauw Wit ineens de pannen van het dak. In een voor iedere korfballiefhebber heerlijke pot sloten beide ploegen de wedstrijd in een 31-31 gelijkspel af. Een terechte puntendeling.

Op zoek naar een zo gunstig mogelijke uitgangspositie en de juiste vorm voor de play-offs reist LDODK zaterdagmiddag naar KZ. Het verschil tussen beide ploegen is maar één puntje, in het voordeel van LDODK.

In de thuiswedstrijd in Gorredijk ging KZ er met de punten vandoor: 16-18. Maar het was een wedstrijd waarin LDODK ook minimaal een punt had kunnen pakken wanneer het de wedstrijd iets slimmer had uitgespeeld.

KZ verloor afgelopen weekend bij PKC (32-19), na een puntenrijke overwinning tegen Oost Arnhem (38-24) een week eerder en een nipt verlies bij Groen Geel twee weken geleden.

Het is nog steeds spannend in poule A. Vier ploegen strijden achter koploper PKC om drie play-offplaatsen. Komend weekend nemen zij het tegen elkaar op. KZ-LDODK en Groen Geel–Blauw-Wit. De opmars van Groen Geel werd vorige week in de wielen gereden door een onverwacht 28-27 verlies bij Oost Arnhem, dat daarmee de eerste punten pakte.

Foto: Sietse de Boer (archief)

Deel dit artikel op: