LDODK wil er direct staan

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een nieuw seizoen Korfbal League begint zaterdagavond (20.00 uur) voor LDODK/Rinsma Modeplein in Capelle aan den IJssel tegen KCC. “Ook al staan we aan het begin van het zaalseizoen, we moeten er direct staan”, aldus trainer/coach Dico Dik.

In de Korfbal League hoef je normaal gesproken pas in het begin van het nieuwe kalenderjaar echt in topvorm te raken. Het seizoen is lang en in februari-maart komt het er echt op aan. Maar in de nieuwe competitieopzet met twee poules is dat toch wel een beetje anders, vindt Dik. “Je moet in de poule niet alleen bij de eerste drie eindigen, maar ook tegen de andere twee topploegen punten halen. Die tellen namelijk mee in de kampioenspoule.”

Over de ambities voor dit seizoen is Dico duidelijk. “We willen in ieder geval de kampioenspoule halen en vanzelfsprekend ook de play-offs. Dat is waar we heen willen. Waar we staan, dat moeten we de komende weken laten zien.”

De coach is tevreden over de voorbereiding. Hij vindt dat de ploeg stapjes maakt. De nadruk ligt nu vooral op de onderlinge communicatie. “LDODK is een topploeg. Als het team in een flow raakt, kunnen ze alles. Dan hoeven wij aan de kant niet veel te doen. Maar de ervaring leert dat we vaak maar een helft in die flow zitten. Door meer in de discipline te spelen, moeten we dat uitbreiden. Halen wij ons niveau, dan moeten we tweede in de poule worden, achter Fortuna. Dat moet onze ambitie ook zijn.”

LDODK kan zaterdagavond tegen KCC direct laten zien hoe het er voor staat. “KCC zal ons vanaf het begin bij de strot willen grijpen en dat zo lang mogelijk vol houden. Dat hebben ze op het veld ook gedaan. Toen duurde het een helft voordat wij de overhand kregen, dan moet nu in het tweede kwart van de wedstrijd al het geval zijn. Wij moeten zorgen dat KCC niet in de flow raakt.”

Foto: Sietse de Boer

Deel dit artikel op: