Scheidsrechters

LDODK volgend zaalseizoen zonder punten in mindering

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wederom goed nieuws van het arbitragefront! Elke vereniging heeft op het gebied van arbitrage bepaalde verplichtingen. Deze verplichtingen zijn kort gezegd opgebouwd in het aantal scheidsrechters wat van buiten komt plus 25% wat door LDODK uiteindelijk elders gefloten moet worden.

Voor LDODK is deze verplichting in de zaal in totaal 98 wedstrijden. Daar weer een deel van (61) moet minimaal gefloten worden om geen sportieve sancties in het volgende seizoen op te lopen. De gevolgen daarvan zijn bijvoorbeeld zichtbaar in de poules van LDODK 3 (waar concurrent De Wâlden 4 een punt in mindering heeft) en LDODK 4 (waar mede-koploper Olympia twee punten in mindering heeft). Deze verplichting houdt in dat LDODK gemiddeld 7 wedstrijden buiten de deur moet fluiten of beoordelen.

Halverwege de competitie hebben onze KNKV-scheidsrechters/beoordelaars al zoveel wedstrijden gefloten en beoordeeld dat het aantal wedstrijden voor de sportieve sanctie reeds behaald is! LDODK is Dirk, Johan, Michiel, Tjalle, Jeen en Remco dan ook dankbaar dat onze seniorenteams volgend jaar allemaal weer zonder punten in mindering starten.

Deel dit artikel op: