LDODK versterkt zich met Femke Bouma

Terug naar het nieuwsoverzicht

Opnieuw kiest een talentvolle korfbalster uit het noorden voor een toekomst bij LDODK/Rinsma Modeplein. Femke Bouma (18) verlaat aan het einde van het seizoen kv Drachten om in Gorredijk te gaan korfballen.

Femke is nog junior maar ging dit seizoen vervroegd over naar de senioren. Met Drachten, waar ze al vanaf de jongste jeugd speelt, komt ze uit in de eerste klasse.

Vorig jaar maakte Femke deel uit van het Nederlands team onder 19 dat in Leeuwarden wereldkampioen werd. “Toen was ik al toe aan een nieuwe stap. Dat werd de overgang naar de senioren. Nu begon het toch weer te kriebelen. Ik merk aan mijzelf dat ik toch nog een stap wil maken naar een hoger niveau. En dat is bij Drachten op korte termijn niet mogelijk.”

Femke gaat volgend jaar bij LDODK graag de uitdaging aan. “Ik hoop mij op alle fronten verder te ontwikkelen en het beste uit mijzelf te kunnen halen.”

Henk Jan Mulder, volgend jaar hoofdtrainer bij LDODK: “Femke is een dame met ambitie, dat is voor ons sowieso al heel belangrijk. Ik heb haar bij de Drachten-jeugd in het verleden zes jaar getraind en haar ontwikkeling als korfbalster meegemaakt. Ze wil op ieder gebied stappen zetten en weet goed waar ze aan wil werken. Ze zoekt nu bewust de weerstand op en dat is goed voor haar ontwikkeling.”

Femke woont nog thuis in Drachten en studeert Sport en Beweging in Groningen.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: