LDODK verslaat PKC in zenuwslopend duel

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft LDODK tegen PKC in Papendrecht een overwinning binnen weten te slepen. Een overwinning die zo hard nodig is om de play-offs van de Korfbal League te bereiken. Het was een bizarre maar spannende wedstrijd, die eindigde in een voor LDODK dik verdiende 22-23.

LDODK/Rinsma Modeplein startte met hetzelfde achttal als vorige week. Er was dus opnieuw een basisplaats voor Femke Faber. Ook PKC/SWKGroep begon met dezelfde opstelling als vorige week. Dat betekende Laurens Leeuwenhoek (wel fit) op de bank.

Openingsfase voor PKC

Het eerste doelpunt van de avond was voor PKC. LDODK begon niet sterk aan de wedstrijd. Verre afstandsschoten die de korf ongelukkig raakten, waardoor LDODK de bal vaak al na één schotpoging kwijt raakte. PKC profiteerde hiervan en bracht al snel de stand op 2-0 en zelfs op 4-0.

Na maar liefst 18 schotpogingen viel het eerste doelpunt aan LDODK-zijde via Femke Faber: 4-1. Na tien minuten spelen was de stand 5-1. Deze stand typeerde wel de scherpte die in deze fase ontbrak bij LDODK.

Omslag

Daarna kwam LDODK beter in de wedstrijd. De twee doelpunten in deze fase van Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk brachten het geloof in eigen kunnen weer terug. Ook verdedigend kreeg LDODK het steeds beter onder controle. Er werd scherp (achter)verdedigd en de spelers gingen voor elkaar door het vuur. Bij PKC was de scherpte eraf en er werden veel kansen gemist. LDODK profiteerde hiervan en André Zwart bracht de stand terug op 5-5.

Even was het stuivertje wisselen bij beide teams maar dankzij doelpunten van Marjolijn Kroon, Erwin Zwart en Julian Frieswijk kwam LDODK met nog vijf minuten spelen tot de pauze op voorsprong, 6-8. En toen begon het echt te lopen bij LDODK. PKC bracht Laurens Leeuwenhoek in het veld, maar zelfs dat leek niet uit te maken. Het was LDODK dat heerste. Door doelpunten van Friso Boode en Marloes Frieswijk werd de stand 6-10. LDODK, maar vooral ook Femke Faber, was on fire! Zij scoorde tweemaal en bracht LDODK naar een 6-12 voorsprong. Beide teams scoorden nog één keer voor rust, waardoor LDODK bij een stand van 7-13 met een fijn gevoel de kleedkamers opzocht.

PKC scoort weer

Na rust was het opnieuw Femke Faber die de korf wist te vinden. Maar daarna begon het bij PKC weer te lopen. Ze scoorden in rap tempo en verkleinden de stand naar 11-14. PKC kwam zeer scherp de kleedkamers uit en de doelpunten vielen nu ineens wel.

Er brak een spannende periode aan. Beide teams zetten alles op alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Time-outs, wissels, werkelijk alles werd uit de kast getrokken voor een overwinning. Zo werd aan LDODK-zijde Diana van der Vorst verdedigend voor Femke Faber in het team gebracht zodat Faber, die zeer belangrijk was, zich volledig op de aanval kon focussen.

Spannend tot het einde

LDODK bleef gelukkig steeds aan de goede kant van de score. Ze hield PKC op meestal twee, maar soms drie of zelfs één verschil. Op de stand 17-20 in het voordeel van LDODK miste Julian Frieswijk een strafworp. Even leek het erop dat dit een cruciaal moment in de wedstrijd kon worden. Met nog acht minuten te spelen scoorde PKC de gelijkmaker, 20-20. Gelukkig hield LDODK het hoofd koel. Erwin Zwart en Femke Faber hadden direct een antwoord klaar: 20-22.

Het bleef spannend tot in de laatste seconden. Uiteindelijk gingen de zeer verdiende punten mee naar Gorredijk. Het werd 22-23.

Elke wedstrijd een finale

Barry Schep, die als analist te gast was bij de livestream van PKC, zei het in de rust goed: ‘Het gaat puur om de punten in deze wedstrijd.’ En zo is het ook. LDODK pakt twee belangrijke punten en staat nu op een vijfde plaats van de ranglijst. Er is nog van alles mogelijk.

De volgende wedstrijd van LDODK in de Korfbal League is op zaterdag 29 februari. Groen Geel komt dan op bezoek in Gorredijk.