LDODK verslaat ook Tempo

De tweede veldwedstrijd van LDODK op een winderig maar droog Sportpark Kortezwaag leek een kopie van de wedstrijd zes dagen eerder tegen Fortuna. Na een eerste helft waarin Tempo goed kon bijblijven, zette LDODK de tweede helft een tussensprintje in. De ploeg wist in no time een gat van acht doelpunten te bewerkstelligen, waardoor de wedstrijd werd beslist. Eindstand: 25-14.

“We wilden eigenlijk bij rust al een gat van vijf doelpunten hebben, maar dat lukte niet.” Erwin Zwart was, ondanks dat hij zelf bijna feilloos speelde in die eerste helft met vijf treffers, niet geheel tevreden met het verloop voor de pauze. “We kregen in het begin bijna allemaal kleine kansjes tegen rond de korfzone en dat mag natuurlijk niet met die wind.”  Door die verdedigende foutjes konden de Alphenaren steeds in de buurt blijven van LDODK en daarmee blijven geloven in een positief resultaat bij een ruststand van 12-9.

“Daar hebben we het in de rust wel over gehad. En dat pakten we vervolgens in de tweede helft wel goed op. We waren verdedigend veel scherper.” Tempo kwam in het tweede bedrijf amper tot scoren. Terwijl bij LDODK, waar opnieuw een basisplaats was weggelegd voor een energiek spelende Julian Frieswijk, de doelpunten vrij eenvoudig vielen. Opvallend daarbij was dat over de gehele breedte van het team werd gescoord. Halverwege de tweede helft was het verschil opgelopen tot acht doelpunten (19-11) en dat was voor Zwart en de zijnen het signaal om de trukendoos open te gooien.

“Jan Jouke (Flokstra, red.) had in de pauze in een dolletje gezegd dat als het verschil acht doelpunten was, wij maar eens iets leuks moesten laten zien.”  En dat hadden met name Frieswijk en Zwart goed in hun oren geknoopt. Met een aantal spectaculaire acties slaagden beide spelers er in de wedstrijd nog wat extra kleur mee te geven. Zonder dat dit overigens tot extra doelpunten leidde. “Vooral die ene bal in de sprong van Julian was mooi. Jammer dat die er niet in ging”, aldus Zwart. “Maar die pass van jou naar mij (balletje achter de rug langs, red.) was natuurlijk ook niet goed”, grapt de toevallig passerende Frieswijk.

Uiteindelijk werd bij een 25-14 stand afgefloten en blijft LDODK er onverminderd goed voor staan richting kruisfinales. Eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 12 mei in Amsterdam tegen AW/DTV. Maar LDODK komt al eerder in actie, komende dinsdag 7 mei om 20.00 uur op Sportpark Kortezwaag. Dit betreft een nieuwe poging om de bekerwedstrijd tegen OWK, die eerder werd gestaakt vanwege onweer, nu wel tot een goed einde te brengen.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl