LDODK verrast landskampioen TOP

Met opnieuw een meer dan sterke eerste helft veroverde LDODK/Rinsma Fashion zaterdagavond in Sassenheim de tweede plek op de ranglijst in de Korfbal League. TOP/Quoratio werd in eigen huis met 22-26 verslagen.

Dit seizoen rijgt LDODK tot nu toe de ene na de andere topprestatie aan elkaar. In de Korfbal League werd tot dit weekend nog nooit uit bij TOP gewonnen. Maar ook dat is nu een feit. LDODK liet vanaf  de start van de wedstrijd zien niet onder de indruk te zijn van het feit bij de landkampioen te gast te zijn. Verdedigend stond het opnieuw als een huis. Er werd veel druk gegeven en daar wist TOP zich geen raad mee. Daarnaast was de landskampioen niet voldoende zuiver in de kansen die ze wel kregen.

Tot 7-7 ging het redelijk gelijk op. Daarna pakte LDODK voor het eerste een gaatje van twee (7-9), om dit via 8-10 en rake afstandsschoten uit te bouwen naar 8-13. Het gat werd zelfs nog groter. Aan het eind van de eerste helft stond er 10-17 op het scorebord. Het was hetzelfde beeld als een week eerder in de thuiswedstrijd tegen DOS’46. Een overrompelende eerste helft die een zodanig gat oplevert dat de tegenstander er de hele tweede helft achteraan loopt. De ploeg van Erik Wolsink liet zien dat ze wel van de wedstrijd van vorige week had geleerd. LDODK bleef ook in de tweede helft rustig haar eigen spel spelen.

In Sassenheim bleef het verschil op het scorebord in de tweede helft staan tot 14-22. Toen maakte TOP een serie van vier. Toen Friso Boode vervolgens een strafworp miste en Nick Pikaar vanaf de stip wel scoorde was het ineens 19-22. Dichterbij kwam de landskampioen echter niet. Een afstandsschot van Marjolijn Kroon bracht de productie bij LDODK weer op gang. Via 19-23 en 20-26 werd de eindzege veilig gesteld.

De overwinning brengt LDODK voor het kerstreces op 10 punten uit 6 wedstrijden. Dat betekent een tweede plaats op de ranglijst op twee punten van koploper PKC en twee punten voor op TOP en Blauw Wit. De Korfbal League ligt nu tot 7 januari stil. LDODK/Rinsma Fashion start het nieuwe kalenderjaar met twee thuiswedstrijden. Op zaterdag 7 januari (20.00 uur) komt DVO uit Bennekom naar Gorredijk. Een week later op zondag 15 januari (16.00 uur) volgt een thuiswedstrijd tegen debutant DSC uit Eindhoven.