LDODK op waarde geklopt door PKC

Na vijf overwinningen op rij leed LDODK/Rinsma Modeplein haar eerste nederlaag. In Gorredijk ging de ploeg met duidelijke cijfers onderuit tegen PKC/SWKGroep: 22-29.

De wedstrijd begon voor LDODK goed. De doelpunten vielen als appels en tot 7-7 ging de stand gelijk op, alhoewel je al wel kon zien dat de thuisploeg harder moest werken voor elke goal. Daarna sloeg PKC onder aanvoering van Laurens Leeuwenhoek voor het eerst een gaatje van twee doelpunten, direct gevolgd door twee damesscores: 7-11. In die fase kwam aan het licht wat het beeld van de hele wedstrijd zou worden: de spelers van PKC waren vandaag over het algemeen individueel beter dan hun tegenstanders. Hierdoor hadden de gasten het op alle fronten gemakkelijker.

Aanvallend had met name het vak van Erwin Zwart het lastig: het kwam maar moeilijk onder de verdedigende pressie vandaan, waardoor het werd gedwongen om niet goed uitgespeelde kansen te nemen. En door de sterke rebounds van de PKC-heren konden de aanvallers weinig herhalen en kreeg LDODK niet de kans voor lange aanvallen. In het andere vak ging het aanvallend wat beter, ook omdat Marjolijn Kroon zich aardig goed kon vrijspelen.

De ruststand was 9-14. Er was nog geen man overboord, maar dan moest LDODK in de tweede helft wel uit een ander vaatje tappen.

Dat zat er helaas niet in voor de thuisploeg. Het verschil werd na rust alleen maar groter. Met twee rake afstandsschoten maakte PKC direct een einde aan de hoop en die LDODK nog koesterde. Bij een 9-16 op het scorebord was de wedstrijd gespeeld. Coach Henk-Jan Mulder probeerde Marjolijn Kroon en Diana van der Vorst nog van vak te wisselen, maar het beoogde effect bleef uit.

Opvallend was dat het dameskwartet van PKC volop scoorde, iets wat normaalgesproken juist des LDODK’s is. De dames schoten in de tweede helft maar liefst tien keer raak (ook in de eerste helft scoorde het vijfmaal). PKC bleef – onder aanvoering van de gedreven coach Daniël Hulzebosch gaan en bouwde de voorsprong met soms mooie aanvallen uit, waardoor het verschil op een gegeven moment 11 doelpunten was (15-26). LDODK liet het hoofd zeker niet hangen, maar het heilige vuur was logischerwijs weg.

Bij LDODK kwam Christian Dekkers nog in de ploeg, hij verzilverde gelijk een strafworp na een prima actie. Ook Wessel Bergsma – dit seizoen overgekomen van MidFryslân – mocht zijn eerste speelminuten in de League maken. Hij sierde zijn debuut op met twee mooie afstandstreffers. Eindstand: 22-29.

Deed LDODK dan niets goed? Jazeker wel, maar PKC was simpelweg veel beter. LDODK had uiteraard gehoopt op een evenwichtiger duel, maar dat zat er deze wedstrijd niet in. Dat staf en spelers huiswerk hebben na vandaag moge duidelijk zijn.

LDODK staat na zes gespeelde wedstrijden keurig op de tweede plaats en de ploeg ligt prima op schema om de play-offs te halen.

Foto’s: Jacob Heres/Picturespot.nl