LDODK vanaf stip naar bekerfinale

Het nemen van strafworpen moest woensdagavond uiteindelijk de beslissing brengen in de halve finale om de Jan Mulder beker. Na verlenging stonden LDODK/Rinsma Modeplein en Mid-Fryslân nog gelijk: 22-22. Uiteindelijk plaatste LDODK zich voor de finale.

Het waren geen omstandigheden voor mooi-weer-korfballers. Bijna de hele wedstrijd regende het matig tot hard. Maar veel wind was er daarentegen niet. Beide ploegen scoorden er in de eerste helft dan ook rustig op los, ondanks dat het veld steeds gladder werd. Het was wel regelmatig stuivertje wisselen. Op 7-7 nam Mid-Fryslân twee punten voorsprong (7-9), maar twee goals van Marvin Piepers en een treffer van Femke Faber brachten LDODK weer op voorsprong: 10-9. Met drie goals in de laatste minuut van de eerste helft stond het halverwege de reguliere speeltijd 12-12.

Het eerste doelpunt na rust was van Mid-Fryslân, waarna LDODK opnieuw drie punten op rij scoorde: 15-13. Mid-Fryslân miste vervolgens een strafworp, maar verkleinde daarna het gat toch naar één punt. Daarna kwam LDODKtwee keer op twee punten voorsprong (18-16 en 19-17), maar het lukte maar niet om het misschien bevrijdende gat van drie punten te slaan.

De slechte weersomstandigheden vergden ook hun tol, de spelers raakten zichtbaar vermoeid en geïrriteerd. LDODK scoorde in de laatste tien minuten niet meer, Mid-Fryslân wel twee keer. In de laatste seconde werd het 19-19.

De opvallend veel korfballiefhebbers die ondanks het weer toch naar Gorredijk waren gekomen, konden zich opmaken voor een verlenging.

De twee keer vijf minuten extra tijd verlenging brachten Mid-Fryslân aanvankelijk aan de leiding (20-22), maar in de tweede helft van de verlenging rechtte LDODK toch nog weer de rug. Ran Faber maakte direct 21-22 en hij maakte in de laatste seconden ook de wonderlijke gelijkmaker na een uitbrengende fout van Mid-Fryslân. De 22-22 na verlenging betekende het nemen van strafworpen.

Op 3-3 miste Julian Frieswijk zijn stip, maar oud-LDODK’erJacco de Nekker deed dat ook namens Mid-Fryslân. Na de eerste vijf strafworpen van beide kanten was het 4-4. LDODK maakte de vijfde stip wel, Mid-Fryslân niet.

LDODK plaatste zich hiermee voor de finale van de Jan Mulder Beker. Volgende week woensdag (15 juni; 20.30 uur) is het Groningse Nic. de tegenstander. De finale wordt in Garyp gespeeld.