LDODK trekt tegen DOS’46 aan langste eind

De 14-13 uitslag geeft precies weer hoe moeizaam het zaterdagavond gingen tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46. In herfstige omstandigheden waren de doelpunten duur. Kersvers international Ran Faber maakte één doelpunt, maar het was net voor tijd wel direct de beslissende.

Het regende zo nu en dan stevig in een al koud en guur Gorredijk. DOS’46 leek in de eerste helft het meest bestand tegen deze omstandigheden door steeds aan de goede kant van de score te blijven. Tot 5-5 gingen beide ploegen gelijk op, waarbij de Drenten dus steeds de voorsprong namen.

LDODK kreeg wel de kansen, maar DOS’46 schoot meer met scherp. Op 5-7 benutte Harjan Visscher een strafworp waarna Erwin Zwart van afstand beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht (7-7). Lang kon de thuisclub hier niet van genieten. DOS’46 profiteerde van drie slordigheden van LDODK-zijde op rij: 7-10.

Vanaf de 8-10 ruststand maakte LDODK in de tweede helft de beste start, kwam terug tot 10-10 en nam op 11-10 voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong. De omslag leek daar, maar dat was schijn. Aanval na aanval werd niet gescoord totdat DOS’46 het heft in handen nam en de stand omboog naar 11-12.

Marlou Kuiper maakte voor LDODK de gelijkmaker, waarna DOS’46 via een strafworp opnieuw op voorsprong kwam. In een spannende, soms tumultueuze en fysieke slotfase maakte Femke Faber gelijk. Waarna Ran Faber dus net voor tijd de winnende treffer maakte.