LDODK trakteert publiek op belangrijke punten

Met een 26-23 overwinning op Blauw-Wit is LDODK/Rinsma Modeplein nog steeds in de race voor een plekje in de kampioenspoule van de Korfbal League. LDODK kon voor het eerst in twee jaar in Sportcentrum Kortezwaag weer rekenen op de steun van publiek. Dat maakte ook bij de spelers veel los.

Na de onverwachte nederlaag vorige week tegen Dalto was het voor LDODK zaak om zondagmiddag punten te pakken. En dat lukte. Tot 5-5 gingen beide ploegen gelijk op. Vanaf dat moment pakte LDODK steeds een paar punten voorsprong op de Amsterdammers. De thuisploeg zat er lekker in, gesteund door het publiek. De rebounds waren goed voor elkaar en veel LDODK-spelers verstoorden het spel van Blauw-Wit voortdurend door hinderlijk met handjes op de juiste plekken te zijn. De Amsterdammers hadden daar niet voldoende antwoord op. Het was een fase van misschien niet spectaculair korfbal, maar de spanning vergoedde veel. Beide teams gingen rusten op 10-8.

In de tweede helft tekende André Zwart voor het eerste doelpunt na rust. Marloes Frieswijk, uiteindelijk goed voor zeven doelpunten, zette LDODK voor het eerst op vier punten afstand (12-8). Daarbij veel opvallender juichend dan vaak het geval is. Marlou Kuiper, ook goed voor een paar belangrijke treffers, bracht LDODK zelfs op een voorsprong van vijf punten: 13-8.

De Amsterdammers kwamen terug tot 13-11 en zelfs 16-15. Een fase in de wedstrijd waarin Gerald Aukes aan de kant heel intensief aan het coachen was en zijn ploeg opriep te blijven tikken, doelend op het snel rondgaan van de bal. Blauw-Wit haakte aan, maar met haar vijfde treffer zette Marloes Frieswijk toch weer op twee. Marlou Kuiper pakte daarna twee keer uit, waardoor LDODK weer een gat van vier punten te pakken had: 19-15.

Bekijk hier de samenvatting gemaakt door de NOS

LDODK liet in deze fase doorzettingsvermogen zien, met soms bijzondere steals. Julian Frieswijk tergde zijn gehavende lichaam een paar keer met succes tot het uiterste. Blauw-Wit bleef wel in de wedstrijd en hield het dus spannend. Met nog twee minuten op de klok werd het zelfs nog 24-23. Femke Faber en Ran Faber gooiden daarna de wedstrijd definitief in het slot: 26-23.

LDODK stond zondagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal sterk in het veld. Het publiek was ditmaal de negende, tiende en misschien wel elfde man. Publiek en spelers, wat hebben ze elkaar de afgelopen twee jaar gemist. En wat was het mooi dat een paar honderd leden en sponsors deze bijzondere middag konden meemaken.

Volgende week zondag speelt LDODK de laatste wedstrijd van de poulefase bij de ongeslagen koploper Fortuna. Maar het zijn vooral de drie wedstrijden die naaste concurrent KZ en de twee wedstrijden die Blauw-Wit nog moet spelen, die de eindstand in de poule gaan bepalen.