LDODK tankt zelfvertrouwen in Papendrecht

Terug naar het nieuwsoverzicht

In een wedstrijd vol strijd en beleving bleef LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagmiddag lang in het spoor van PKC/Vertom. Een puntje leek haalbaar, toch boekte PKC uiteindelijk de overwinning: 28-25. “De mooiste voorbereiding op de play-offs”, oordeelde trainer/coach Henk Jan Mulder na afloop.

De doelpunten waren in de eerste fase van de wedstrijd duur. Na een kwartier spelen was het slechts 5-5. LDODK speelde vol vuur, met veel beweging richting de korf. PKC was zoekende en overschreed in een paar minuten tijd twee keer de schotklok. De grote leider in de poule sloeg twee keer een gaatje van twee punten, maar LDODK stond halverwege toch weer langszij: 13-13. De opnieuw uitstekende spelende Ran Faber had met twee aansluitingstreffers een belangrijk aandeel in deze stand. Ran scoorde uiteindelijk zes keer, waarvan vier keer in de eerste helft.

Marloes Frieswijk bracht LDODK direct na rust op voorsprong, maar daarna kreeg PKC de guit te pakken. Van 13-14 werd het 17-14. Met twee keer Sanne van de Werff en twee keer Sita Schroder. De vier punten marge bleef staan tot 24-20. Op dat moment miste Ran Faber een strafworp en maakte PKC direct 25-20. Op 26-20 leek de wedstrijd helemaal gespeeld. Maar LDODK kam in de slotfase van de wedstrijd sterk terug. De ingevallen Christian Dekkers scoorde direct twee maal, waarna LDODK nog drie keer scoorde en PKC tot op één punt naderde: 26-25.

Het lukte niet de gelijkmaker te scoren, aan de andere kant maakte Nienke Hintzbergen 27-25. Erwin Zwart kreeg vervolgens niet de strafworp waarop hij rekende en moest daarna met een groene kaart zelfs naar de kant. PKC maakte het daarna af op 28-25.

Zowel Henk Jan Mulder als Erwin Zwart lieten na afloop weten vooral zeer tevreden te zijn over de energie die de ploeg in de wedstrijd heeft gelegd. Mulder: “Dat is ook de enige manier waarop je PKC kunt bestrijden. Energie en strijd zijn bovendien de twee elementen die je altijd moet leveren. We zijn ver gekomen. Wat dat betreft was PKC de ideale tegenstander voor de play-offs.”

LDODK eindigt als vierde in de poule en speelt daarom in de eerste ronde van de play-offs tegen de winnaar van de andere poule: Fortuna. Het is een ‘best of 3’-serie. LDODK speelt woensdag 24 maart (19.30 uur) in Delft, op zaterdag 27 maart (17.30 uur) gevolgd door een thuiswedstrijd in Gorredijk. Een eventuele derde wedstrijd wordt in Delft gespeeld.