LDODK tankt zelfvertrouwen bij KCC

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zaterdagavond een klinkende 21-38 overwinning bij KCC/SO natural, de ploeg van oud-trainer/coach Erik Wolsink. Een net voor de pauze geslagen gat, gaf LDODK de ruimte om in de tweede helft de voorsprong verder uit te bouwen.

De wedstrijd in Cappelle aan de IJssel begon 45 minuten later dan gepland. Scheidsrechter Vries was vanuit Groningen in een lange file terecht gekomen en arriveerde na een reis van 3,5 uur in de hal van KCC. Lastig voor de spelers in de voorbereiding op een wedstrijd, maar het was overmacht die beide ploegen sportief oppakten.

LDODK begon voortvarend, al snel was het 0-4. De thuisploeg kwam daarna terug tot 6-6 en 8-8. Op 11-12 sloeg LDODK een beslissend gat naar een 11-17 stand bij rust. KCC kwam goed uit de kleedkamer en maakte het eerste doelpunt in de tweede helft (12-17), maar direct daarna schoten Tim Flokstra en Friso Boode LDODK naar 12-19 en was de hoop bij KCC op terugkeer in de wedstrijd snel verdwenen. Daarna gebeurde het zeker drie keer dat KCC scoorde en terwijl de speaker de naam van de doelpuntenmaker aan het omroepen was, de bal aan LDODK-zijde al weer door de korf ging. Slecht voor de moraal van KCC, goed voor de spirit bij LDODK.

In de rest van de wedstrijd bouwde LDODK gestaag de voorsprong uit. Een wedstrijd was het niet meer. De ploeg van Henk Jan Mulder liet fraaie aanvallen zien en de streepjes achter de namen groeiden snel. Erwin Zwart schoot weer uit alle hoeken gaten en scoorde acht keer. Maar ook de opnieuw eenvoudig scorende Marlou Kuiper was met zes doelpunten weer nadrukkelijk aanwezig. Marjolijn Kroon maakte er ook zes, Femke Faber vijf. En Tim Flokstra speelde misschien wel zijn lekkerste wedstrijd in het seizoen tot nu toe. Hij was nadrukkelijk aanwezig, ook in de rebound en pikte vier goals mee, net zoveel als de jarige Friso Boode. Hij vierde zaterdag zijn dertigste verjaardag. “Ik heb op mijn verjaardag nog nooit verloren. Die traditie blijft in stand.”

De flow zat er lekker in, deze ruime uitslag had niet iedereen van te voren verwacht. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. LDODK heeft nu zes punten uit vier wedstrijden, maar heeft naar het zich nu laat aanzien de drie zwakste ploegen uit de League gehad (DVO, DeetosSnel en KCC).

De komende weken moet duidelijk worden of LDODK ook tegen de sterkere tegenstanders al voldoende onderling vertrouwen heeft opgebouwd voor resultaat. Tot het einde van het jaar staan nog KZ (thuis), TOP (thuis) en PKC (uit) op het programma. Rond de jaarwisseling volgt een eerste serieuze tussenstand.