LDODK strijdend ten onder in de play-offs

LDODK/Rinsma Modeplein heeft de drieluik tegen Fortuna niet met succes kunnen afronden. In de derde wedstrijd binnen een week tegen de ploeg uit Delft kwam LDODK in de eindfase net tekort. Een mooie voorsprong bij rust kon in de tweede helft niet vast worden gehouden, toen de krachten bij LDODK wegvloeiden en Fortuna uiteindelijk verdiend won: 22-17.

“Tja, ik ben zowel teleurgesteld als trots.” Henk Jan Mulder zat na afloop vol gemengde gevoelens na de nederlaag tegen Fortuna, zich amper nog realiserend dat deze dinsdagavond tevens zijn laatste korfbal league wedstrijd was als coach van LDODK. “We hebben vooral de eerste twintig minuten weer prima gespeeld. Eigenlijk ging het op dezelfde wijze als afgelopen zaterdag. Maar ik vond wel dat we het vlak voor rust al moeilijker kregen.”

LDODK begon uitstekend. Spelend vol vuur en passie en smijtend met haar krachten, werd het Fortuna vooral verdedigend erg lastig gemaakt. Toonbeeld van onverzettelijkheid was wel Julian Frieswijk die veel meters maakte en als een aasgier loerde op van de korf afspattende ballen. Daarnaast bleek vooral Marlou Kuiper ‘on fire’ met vier treffers voor rust. Op een gegeven moment leidde LDODK zelfs met 5-9. Al viel toen al wel op dat de krachten wegvloeiden. Fortuna leek op te krabbelen, ondanks het missen van nogal wat strafworpen. Toch leidde LDODK halverwege nog met 7-10.

Na rust herstelde Fortuna haar reboundend vermogen. Uiteindelijk bleek na afloop van de wedstrijd dat de thuisploeg over het geheel zelfs vijftig keer meer had geschoten dan LDODK. En dan wordt het een lastig verhaal. Ook de bekende wisselingen, zoals het inbrengen van Christian Dekkers en Femke Faber, boden deze keer, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag, geen soelaas. En wat ook niet hielp was, dat vooral Daan Preuninger in de flow kwam. In de eerste helft kwam Preuninger niet op het scorebord, maar in de tweede helft schoot hij maar liefst acht keer raak, met name vanaf de zijkant en achterkant.

Fortuna draaide het scoreverloop langzaam om en leidde halverwege met 14-12. Maar LDODK bleek onverzettelijk en op haar tandvlees kwam zij zeven minuten voor tijd toch weer in de wedstrijd via Julian Frieswijk: 15-15. Maar daarna was de accu leeg en liep Fortuna in twee minuten uit naar 19-15. In de laatste minuten was LDODK niet opnieuw in staat om weer terug te komen.

Julian Frieswijk berustte na afloop in de uitslag. “Het is wel terecht dat Fortuna door gaat. Zij pakten vooral in de tweede helft het stukje reboundend beter op. Waar wij in de eerst helft alle wegspringende ballen pakten, waren die halve ballen na rust voor Fortuna.” En ook Frieswijk signaleerde dat de inspanningen van de afgelopen week hun tol begonnen te eisen. “Drie van zulke wedstrijden hakken er wel in. Je zag al dat op het eind van de eerste helft de energie er uit ging.” Toch had Frieswijk, terugkijkend op dit seizoen, ook zeker nog een positieve boodschap. “We hebben ons gedurende dit seizoen goed herpakt. We mogen best trots zijn als ploeg op wat we hebben gepresteerd.” En met dit mooie statement eindigt voor LDODK het Korfbal League-seizoen 2020-2021.