LDODK strandt in halve finale

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt volgende week geen finale om de nationale veldtitel. In Papendrecht was PKC zaterdag in de play-off met 17-15 te sterk. “We hebben de huid duur verkocht, maar het zat er eigenlijk nooit in”, aldus trainer/coach Gerald Aukes. 

Voor het publiek was er zaterdag niet echt veel te genieten. Het werd tussen PKC en LDODK een potje vechtkorfbal. Aukes: “Het fysieke is ook de kracht van PKC, we konden daar te weinig tegenover stellen.”

LDODK beleefde een lastige beginfase waarin de doelpunten te gemakkelijk werden weggegeven en de discipline in het aanvalsplan te veel ontbrak. PKC nam een 4-0 leiding, waardoor LDODK eigenlijk continu achter de feiten aanliep. Halverwege de eerste helft kreeg LDODK nog een fikse domper met het uitvallen van André Zwart. Bij een duel kwam hij ongelukkig terecht, waardoor de arm uit de kom schoot. 

“We hebben daarna gelukkig de rug nog aardig gerecht”, aldus Aukes. Verdedigend had LDODK het na rust goed voor elkaar. Maar aanvallend bleef het moeizaam, waardoor het niet lukte PKC echt in de problemen te brengen. 

PKC speelt volgende week de finale tegen DVO dat met 14-23 bij Fortuna won.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl (Archief)

Deel dit artikel op: