LDODK start met overwinning

Met een 20-25 overwinning bij Tempo is LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag aan het nieuwe seizoen Korfbal League begonnen. Vooral de periode rond de rust gaf de doorslag.

LDODK begon het nieuwe seizoen met enkele verrassingen in de opstelling. André Zwart en Diana van der Vorst beginnen het seizoen in het tweede. In Alphen aan den Rijn vormden Julian Frieswijk, Erwin Zwart, Marloes Frieswijk en Eline Haan het eerste verdedigingsvak. Het eerste aanvalskwartet: Friso Boode, Christian Dekkers, Marjolijn Kroon en Lieneke Pries.

Het begin was stroef van LDODK-zijde. Debutant Tempo kende een betere start en stond nagenoeg de gehele eerste helft op voorsprong. Vooral de dames scoorden driftig met Elma Schreuder als frontvrouw. Tempo liep uit naar 4-1 en na 4-4 weer naar 9-5. LDODK zocht en vond de flow via Erwin, Julian en twee keer Marjolijn: 9-9. Tempo bleef aan de goede kant van de score en liep weer uit: 12-10. Net voor rust bracht Lieneke Pries uit een vrije bal LDODK voor het eerst aan de leiding (12-13).

Ook de eerste goal na rust was voor LDODK. Christian Dekkers maakte de 12-14, waarna Erwin Zwart via twee afstandtreffers LDODK op ruimere marge bracht: 12-16. Dit was het moment waarop Tempo overlopen leek te worden, maar dat gebeurde niet. De marge leverde LDODK wel meer zelfvertrouwen op. Tempo gaf het echter niet op en wist terug te komen tot 17-18. Dat was ook de laatste aansluiting. LDODK liep daarna door naar 17-22 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Eindstand uiteindelijk 20-25. Erwin Zwart was topscoorder aan LDODK-zijde met negen goals.

De beide tweede teams zorgden voor een doelpuntrijk voorafje. Tempo 2 – LDODK 2 eindigde in 27-43.