LDODK en TOP delen punten

Het kon in de tweede helft tussen LDODK/Rinsma Fashion en TOP/Quoratio beide kanten op, maar de weegschaal bleef aan het eind in het midden staan: 23-23.

Het was een voor het publiek geweldige tweede helft, met alles er op en er aan. En met een ongelofelijke hoofdrol voor André Zwart. Hij is al een paar weken niet fit, begon zaterdagavond op de bank en speelde alleen de tweede helft. Zijn eerste schot was direct raak en ook zijn vier andere treffers waren stuk voor stuk super belangrijk. Iedereen met een LDODK-hart voelde dan ook dat hij de gelijkmaker in de slotseconden van de wedstrijden wel moest gaan maken. En dat deed hij. “André was vandaag de kers op de taart. Het geeft hem ook een goed gevoel”, aldus trainer/coach Erik Wolsink na afloop van de wedstrijd.

TOP begon de wedstrijd als tweede op de ranglijst. Het puntje voorsprong op LDODK was vorige week in de slotseconden bij DVO binnengesleept. Thuisclub LDODK begon gehavend. Niet alleen bleef André Zwart geblesseerd aan de kant, ook Marjolijn Kroon was vanwege een schorsing niet van de partij. En dat scheelt LDODK zo maar vier of vijf doelpunten. Evelyn Zoetendal nam haar plaats in speelde een meer dan verdienstelijke eerste volledige Korfbal League wedstrijd.

TOP begon weinig effectief aan de wedstrijd. In de eerste aanvallen waren er voldoende rebounds, dus voldoende schotkansen. Het leverde alleen geen doelpunten op. LDODK zette daar veel beweging richting korf tegenover. Het resulteerde in drie strafworpen en een vrije bal. Allemaal omgezet in een doelpunt. Na tien minuten kwam TOP voor de eerste keer langszij: 5-5. Daarna brak een fase aan met weinig doelpunten, beide ploegen hadden moeite zich goed te organiseren.

Michelle Rozenbroek pakte met 8 minuten op de klok de eerste voorsprong voor TOP: 7-8. De laatste vijf minuten van de eerste helft helemaal voor de Sassenheimers. Een geweldige actie tussen Nick Pikaar en Paul Anholts betekende de 10-10, gevolgd door een geweldige actie van Mick Snel. Twee afstandsschoten van Jet Hendriks en, op slag van rust, Celeste Split brachten de ruststand op 10-13. Een belangrijke rush van TOP.

In de tweede helft was het dik vijf minuten wachten op het eerste doelpunt. TOP slaagde er niet in het belangrijke gaatje naar vier te maken. Het was LDODK dat via Jurjen Bosma de stand op 11-13 bracht. Dat was het moment waarop André Zwart het veld in kwam ten koste van Jetze de Jong. De beide broertjes Zwart speelde de rest van de tweede helft naast elkaar. TOP hield LDODK nog wel steeds op afstand via twee snelle goals van Snel en Pikaar, maar groter dan drie werd het gat niet.

En toen kwam LDODK los. Vanaf 14-17 trok het in één streep door naar 19-17. De ploeg van Erik Wolsink raakte even helemaal in een flow. Twee opeenvolgende stippen bracht TOP echter toch weer langszij. Met nog zeven minuten op de klok betekende een karakteristieke André-Zwart-doorloopbal 21-20. Een bijzondere slotfase kondigde zich aan. TOP boog de achterstand dankzij Snel en twee keer Pikaar opnieuw om in een 21-23 voorsprong. Dat was toch niet voldoende. André Zwart bracht met twee doelpunten LDODK in de laatste seconden toch weer langszij.

Met nog drie competitieronden voor de boeg blijft het verschil tussen TOP en LDODK één punt in het voordeel van de Sassenheimers. Wanneer beide ploegen hier niets laten liggen, spelen ze opnieuw twee of drie keer tegen elkaar in de play-offs. Het zijn wedstrijden om nu al naar uit te kijken.