LDODK sluit najaarscompetitie af met nederlaag

LDODK/Rinsma Modeplein liet zondagmiddag de punten in Reduzum door met 20-19 bij Mid-Fryslân/ReduRisk te verliezen. Voor LDODK zit de veldcompetitie er op. Mid-Fryslân heeft nog één wedstrijd te spelen.

Mid-Fryslân pakte vanaf het begin het initiatief en sloeg al snel een gaatje. Op 6-6 kwam LDODK voor het eerst langszij. Toch liep Mid-Fryslân opnieuw uit naar een marge van drie punten: 10-7 en 11-8. En ook daarna kwam LDODK net voor rust opnieuw langszij om net voor rust ook nog voor het eerst de voorsprong te pakken: 11-12.

In de tweede helft was het aanvankelijk stuivertje wisselen. Dan weer pakte LDODK een puntje voorsprong, dan weer was de minimale voorsprong voor Mid-Fryslân. Na 15-15 was er voor het eerst een gaatje van twee: 17-15 voor Mid-Fryslân. LDODK kwam nog weer terug tot op één puntje, maar Mid-Fryslân sleepte de overwinning over de eindstreep.

Voor LDODK zit de najaarscompetitie er nu op, met 10 punten uit 6 wedstrijden. Mid-Fryslân heeft nog twee punten minder, maar heeft nog een wedstrijd voor de boeg tegen nummer laatst Sparta Zwolle. Bij winst eindigen LDODK en Mid-Fryslân op gelijke hoogte, maar pakt LDODK de eerste plek vanwege het betere onderlinge resultaat. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in 18-15.