LDODK sluit 2019 af met overwinning

LDODK/Rinsma Modeplein trad deze week aan tegen GG/IJskoud de Beste. Groen Geel, dat thuis nog geen punten had gepakt en vorige week ondanks een goede pot verloor van TOP, was gebrand om te winnen. LDODK deed echter, na het zure verlies vorige week tegen PKC, wat het moest doen, namelijk winnen: 22-26.

LDODK begint goed aan de wedstrijd. De eerste doelpoging van Erwin Zwart is direct raak. Na vijf minuten spelen brengen André Zwart en opnieuw broer Erwin de stand op 1-4. Daarop volgt een periode van veel gemiste kansen en onnodig balverlies. Overigens ook aan de zijde van Groen Geel. Op de stand 3-5 brengt Groen Geel-coach Dico Dik zoon Kevin, net herstellende van een blessure, in het veld. Dik brengt de stand op 3-6. Na zestien minuten spelen is er door beide teams pas negen keer raak geschoten. Gelukkig pakt LDODK de draad weer op en weet de voorsprong uit te bouwen tot vijf punten. Ruststand: 7-12.

Na de rust opent de prima spelende André Zwart de score. Iets later krijgt Kevin Dik een groene en vervolgens een gele kaart wegens het maken van een wegwerpgebaar en een cynisch applaus. Stijn Hoekstra komt hierdoor opnieuw in het veld. De stand op dat moment is nog steeds vijf verschil in het voordeel van LDODK: 9-14. Toch lijkt het even later nog spannend te worden. Groen Geel toont veerkracht en kan in totaal drie keer terugkomen tot een verschil van drie punten.

Toch kan LDODK vrij gemakkelijk de wedstrijd uitspelen, mede namens twee afstandsschoten van Erwin Zwart en Friso Boode. Einduitslag 22-26. Een prima wedstrijd!

LDODK sluit het kalenderjaar af op de eerste plaats van de ranglijst, na verlies van PKC op KZ ( 21-23). Op 5 januari speelt LDODK thuis tegen Blauw-Wit.