LDODK sleept eerste punten uit het vuur bij KCC

KCC en LDODK hielden elkaar zaterdag bij de opening van een nieuw seizoen Korfbal League lang bezig. Maar de punten gingen uiteindelijk mee naar Gorredijk: 21-24.

Het zag er halverwege de wedstrijd allemaal nog iets minder rooskleurig uit voor LDODK. KCC ging met een 14-10 voorsprong rusten. Een scenario waar LDODK van te voren niet op had gerekend, in ieder geval niet op had gehoopt.

LDODK startte het nieuwe seizoen met Erwin Zwart, Julian Frieswijk, Rixt Bouma en Marlou Kuiper in de eerste aanval. Wessel Bergsma, Ran Faber, Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk vormden het eerste verdedigingsvak. Femke Faber haakte de laatste dagen af met een blessure, André Zwart staat al langer geblesseerd aan de zijlijn. Dico Dik moest zaterdag ook verstek laten gaan, Robbert Luttik kreeg aan de zijlijn assistentie van Friso Boode.

KCC pakte vanaf de eerste minuut de voorsprong. LDODK boog daarna een 4-2 achterstand om in een 4-7 voorsprong. Daarna was het initiatief weer bij KCC dat na 8-8 en 10-10, in vijf minuten uitliep naar 14-10. Bij KCC waren vooral Randy Oosting met zes en Demi van Oosten met vier goals on fire.

Direct na rust verhuisde Marjolijn Kroon naar het andere vak en kwam Esmee van Veen in het veld voor Rixt Bouma. Er lukte veel meer, het vuur kwam er in aan Friese zijde, terwijl aan KCC-kant de vlam juist gedoofd leek. Op 15-15 schoot Kroon LDODK weer langszij. Op 16-16 bracht Julian Frieswijk LDODK met twee afstandstreffers op 16-18, maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. KCC bleef in de wedstrijd doordat LDODK een fase doormaakte met veel schoten, maar met weinig rendement. KCC kwam terug op 19-19, Demi van Oosten maakte ook nog de 20-19.

Daarna maakte LDODK de klus wel af. Via strafworpen van Wessel Bergsma en Marjolijn Kroon en afstandstreffers van dezelfde Kroon en Ran Faber werd het 20-23 en was de wedstrijd gespeeld.