Zaterdag: LDODK – Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

De laatste reguliere competitieronde, maar nog niet de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. LDODK heeft zich al geplaatst voor de play-offs, Fortuna wil dat zaterdagavond (20.00 uur) ook graag doen door als nummer vier op de ranglijst te eindigen.

Het was niet best vorige week in Amsterdam, maar LDODK won wel bij Blauw Wit (16-23). En omdat PKC de punten haalde bij TOP weet de ploeg van Henk Jan Mulder zeker dat ze als derde eindigt in de ranglijst van de Korfbal League. Dat betekent op zaterdag 30 maart een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, op zaterdag 6 april gevolgd door een thuiswedstrijd. De tegenstander is pas aan het einde van de zaterdagavond bekend. PKC staat nu tweede, maar het verschil met TOP is maar één punt.

Voor Fortuna staat er meer op het spel. De Delftenaren staan nu vierde, voldoende voor de play-offs. Maar KZ volgt op één punt achterstand. De Zaankanters hebben het zaterdag echter ook niet gemakkelijk, thuis tegen PKC. Verlies voor Fortuna in Gorredijk hoeft geen probleem te zijn, zolang KZ ook maar verliest. Mochten KZ en Fortuna op de ranglijst gelijk eindigen, dan is KZ zeker van de play-offs op basis van het onderlinge resultaat.

https://www.instagram.com/p/BvTpXdgA34O/

Het tweede
Voorafgaand aan het hoofdmenu is er een minstens zo mooi affiche. De beide tweede teams van LDODK en Fortuna strijden zaterdag om een plek in de play-offs. Fortuna 2 staat derde met 24 punten, LDODK 2 is vijfde met 22 punten. Wil LDODK 2 naar de play-offs dan is winst met minimaal drie punten noodzakelijk. In Delft verloor LDODK namelijk met 20-18. Het komt bij winst dus aan op het onderlinge resultaat.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: