LDODK redt het niet in Nijeveen

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Fashion had zaterdagmiddag opnieuw geschiedenis kunnen schrijven door zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de play-offs om de nationale veldtitel. Het lukte niet. De thuisclub won in Nijeveen met 28-24.

Bij LDODK lag de focus de afgelopen weken vooral op het behalen van het kampioenschap van het tweede. Dat is vorige week gelukt. Het betekende echter niet dat LDODK in Nijeveen in een andere opstelling startte. Dezelfde acht als vorige week stonden bij aanvang in het veld. Dus met de heren André Zwart, Henk Bijker, Lex Punter en Friso Boode. Bij de dames begonnen Evelyn Zoetendal, Femke Faber, Marjolijn Kroon en Betty Jansma.

De eerste helft liet een gelijk opgaande strijd zien. DOS pakte een aantal keren een gaatje, maar LDODK hield dat gaatje klein. Halverwege de wedstrijd was het 14-13. Het beeld in de tweede helft was aanvankelijk identiek, tot DOS halverwege de tweede helft een gat van drie sloeg. LDODK probeerde keer op keer aan te haken. “Maar DOS scoorde steeds net op het juiste moment. Het lukte dus niet om gelijk te maken”, aldus André Zwart.

De nederlaag was bitter. Zwart wil altijd winnen, zeker in Nijeveen. “Er was ook voldoende strijd, maar DOS was dit keer gewoon beter.” En dus was er ook geen plaatsing voor de play-offs. “Ook dat is jammer. Als die kans er is, moet je daar gewoon voor gaan. Aan de andere kant als het megabelangrijk was geweest hadden we deze competitie andere keuzes moeten maken. Onze focus lag nu vooral op het tweede.”

DOS en LDODK staan nu samen op de tweede plaats. De ploeg uit Nijeveen heeft in het komende slotweekend de beste papieren om zich te plaatsen voor de play-offs. Zij spelen zaterdag tegen het nog puntloze en al gedegradeerde Oranje Wit. LDODK neemt het zondagmiddag op tegen koploper Blauw Wit. LDODK weet nu dus bij aanvang precies wat het moet doen. Winnen zowel DOS als LDODK dan wordt eerst gekeken naar het onderlinge resultaat. Dat is ook helemaal gelijk en dan telt het doelsaldo. Bij LDODK staat dat nu op +20, DOS staat op +9.

Deel dit artikel op: