LDODK plaatst zich voor play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met een 10-17 overwinning op naaste concurrent KCC plaatste LDODK/Rinsma Modeplein zich zaterdagmiddag voor de play-offs om de nationale veldtitel korfbal.

Bij aanvang van de wedstrijd in Capelle aan den IJssel had LDODK op de ranglijst een punt voorsprong op KCC. Na de overwinning is dat gat drie punten en er is nog maar één competitieronde te gaan. En dus is LDODK zeker van de tweede plaats op de ranglijst.

Het werd een vrij eenvoudige overwinning. LDODK sloeg al vrij snel een gaatje dat op liep tot een gat: 1-7. Na een 5-10 ruststand kwam KCC terug tot op vier punten, maar dichterbij kon de thuisclub niet komen. Van 9-13 liep LDODK uit naar 9-16. Eindstand 10-17.

Vanuit de Ereklasse A gaan Fortuna en LDODK door naar de kruisfinales, die in één enkele wedstrijd worden gespeeld. De poulewinnaars spelen thuis. LDODK speelt op zaterdag 4 juni dus een uitwedstrijd.

De tegenstander is nog niet bekend. In de Ereklasse B is PKC nu lijstaanvoerder, op één puntje gevolgd door DVO. Komend weekend in de laatste speelronde ontmoeten beide ploegen elkaar in Papendrecht. De veldfinale wordt op 11 juni in Driebergen gespeeld.

Deel dit artikel op: