LDODK plaatst zich voor play-offs, mede dankzij overwinning op Oost-Arnhem

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is zeker van een plek in de play-offs van de Korfbal League. Door zelf zaterdagmiddag met 26-23 te winnen van Oost-Arnhem en het verlies van Groen Geel tegen PKC is LDODK zeker van plek vier in de poule.

De wedstrijd in Gorredijk kende meerdere gezichten. LDODK begon gedreven aan de wedstrijd. De eerste twee aanvallen werden vanaf de strafworpstip met doelpunten afgerond. Op 5-2 had de uitstekende spelende Diana van der Vorst al twee van haar uiteindelijke vijf doelpunten gemaakt. Oost-Arnhem had het lastig. Weinig rebounds, weinig kansen. Toch was het na elf minuten 5-5. Doordat de LDODK-aanval te vaak koos voor verkeerde kansen, moest de verdediging volle bak. Oost-Arnhem kwam daarna twee keer op voorsprong, waarna LDODK van 6-7 terugkwam naar 9-7. Kansen om meer afstand te nemen waren er volop, maar de afronding was slecht. LDODK liet Oost-Arnhem terugkomen tot 10-10, waarna Thijs Broenink in de laatste seconden van de eerste helft de ruststand bepaalde op 10-11.

Via 11-11 (Marloes Frieswijk), nam Oost-Arnhem zelfs twee punten afstand (11-13). Het was tijd voor LDODK om in te grijpen. Via een dubbele wissel kwam Marloes Frieswijk in het andere vak. Esmee van Veen nam de plek in van Eline de Haan, nadat zij nog wel de 12-13 maakte. Christian Dekkers loste aanvallend André Zwart af, die zaterdag opnieuw en tot zijn eigen frustratie moeite had met het vizier. Dekkers scoorde direct twee keer, waarna Erwin Zwart met een fraaie doorloopbal de 16-13 aantekende. LDODK liep verder uit naar 19-14. Nadat Oost-Arnhem een strafworp miste maakte Erwin met opnieuw een doorloopbal 20-14. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Toch liet LDODK de tegenstander in het slot van de wedstrijd terugkomen tot op drie punten. Eindstand 26-23. De invallers waren zaterdag belangrijk. Christian Dekkers maakte er drie, Esmee van Veen twee. Topscoorder bij LDODK was Erwin Zwart (7), er stonden acht LDODK-namen op het scoringsformulier.

LDODK sluit de poulefase volgende week af bij PKC. De vierde plek in de poule is zeker, plekje drie is nog mogelijk. Maar dat is helemaal afhankelijk van de resultaten van KZ dit weekend tegen Blauw-Wit en volgende week tegen Groen Geel.

Foto’s: Sietse de Boer

Deel dit artikel op: