LDODK plaatst zich voor play-offs

Zonder noemenswaardige problemen won LDODK/Rinsma Modeplein in Amsterdam overtuigend van AW/DTV (16-28). Doordat concurrent Fortuna/Delta Logistiek van Blauw-Wit (A) verloor, plaatst LDODK zich, met nog drie speelrondes te gaan, nu al voor de play-offs van de Ereklasse.

“Dat is natuurlijk een mooie opsteker.” Aanvoerder André Zwart was content met deze vroege plaatsing voor de play-off. Maar gaf ook meteen aan dat er de komende weken nog wel degelijk iets is om voor te spelen. “Tuurlijk is dit lekker. Maar we willen wel heel graag eerste worden in de poule. Dan hebben we in de kruisfinales het thuisvoordeel. En dat is toch altijd leuker dan om naar Papendrecht of Sassenheim af te reizen.”

Op dit moment staat concurrent DOS’46 op twee punten achterstand. De komende weken zijn Blauw-Wit (A)en datzelfde DOS’46 de tegenstanders en in de laatste wedstrijd zullen de degens worden gekruist met Fortuna. “En dat zijn allemaal wedstrijden om naar uit te kijken.” LDODK is dan ook geenszins van plan om de komende wedstrijden ontspannen uit te ballen.

Ook tegen AW/DTV was van uitballen geen moment sprake. LDODK speelde geconcentreerd en wist tegen het eind van de eerste helft afstand te nemen van de in eerste instantie taaie Amsterdammers, toen het schot bij LDODK ging lopen. Bij 6-10 werd afstand genomen van AW/DTV en dat leidde tot een 8-15 voorsprong bij rust. “We schoten goed. En konden dat ook de tweede helft doorzetten.” Toen LDODK na de pauze uitliep naar 9-19, was de wedstrijd gespeeld. En dat gaf coach Henk Jan Mulder tevens de kans om ook nog diverse spelers van het tweede in te brengen. Uiteindelijk leidde dat tot een 16-28 eindstand.

Eerstvolgende wedstrijd in de Ereklasse is op zondag 19 mei, met opnieuw een uitwedstrijd in Amsterdam, nu tegen Blauw-Wit (A). Aanvang: 14:30 uur.

Op woensdag 15 mei speelt LDODK in het Jan-Mulder-bekertoernooi de halve finale, uit tegen KIOS uit Ruinerwold. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.