LDODK plaatst zich overtuigend voor de play-offs

Terug naar het nieuwsoverzicht

Er kan een nieuwe mijlpaal worden bijgeschreven in de clubhistorie van LDODK/Rinsma Fashion. Voor het eerst in haar bestaan slaagde LDODK er in om de play-off van de Korfbal League te halen. In Eindhoven werd, na een vooral overtuigende tweede helft, DSC met gedecideerde cijfers verslagen: 21-32. Daarmee werd definitief beslag gelegd op in ieder geval een derde plek, waarmee een tweekamp tegen TOP, de huidige nummer twee, een feit is.

De wedstrijd in Eindhoven leek een copy van de eerste wedstrijd tegen DSC. Opnieuw een stroeve eerste helft van LDODK, dat startte met Evelyn Zoetendal in de basis om Femke Faber rust te geven, met zelfs een 11-10 ruststand in het voordeel van DSC. En een tweede helft waarin de verdediging werd aangescherpt en aanvallend resoluut orde op zaken werd gesteld.

“Erik was in de rust ook best wel boos. Hij gaf ook aan dat we zo veel kwaliteit hebben en dat we daar eigenlijk helemaal niets van lieten zien.” Erwin Zwart was het volledig eens met zijn coach. “We kwamen totaal niet los en hadden in de eerste helft ballen die geen korf raakten. Ook niet af te vangen natuurlijk. Het leek gewoon nergens naar.”

De donderspeech van Wolsink bleek haar uitwerking niet te hebben gemist. Na rust een totaal ander LDODK. Verdedigend werd geen ruimte meer gegeven. De thuisploeg wist tot halverwege de tweede helft nog maar twee keer te scoren. Breekpunt was vooral het gaatje dat Erwin Zwart in die fase wist te maken. Bij een 13-15 tussenstand schoot hij binnen een minuut twee keer raak en was de wedstrijd beslist. “Dat was wel lekker natuurlijk. Toen wisten we dat we het niet meer uit handen zouden geven. Vanaf het begin van de tweede helft hebben we gas gegeven. En uiteindelijk weten we dan in een helft gewoon 22 keer te scoren en dat is natuurlijk prima.”

Daarmee is de plaatsing voor de play-off een feit. “En we hebben het op eigen kracht gedaan. Daar ben ik wel blij om. Blauw-Wit wint nu ook weer van TOP, dus in zo’n laatste fase van de competitie kan er van alles gebeuren. We hebben ook wel even een feestje gevierd in de kleedkamer, samen met de supporters. Er waren er trouwens best wel weer veel. Geweldig.”

Maar Zwart beseft als geen ander dat het nu pas echt gaat beginnen. “Tuurlijk is dit mooi. Dit was ook onze doelstelling. Dit is iets waar je als club lang op zit te wachten. Maar die play-off daar heb ik echt zin in. Dergelijke wedstrijden spelen, daar doe ik het voor.” En voor de extra druk die deze wedstrijden met zich mee brengen, maakt Zwart zich niet zo veel zorgen. “Ik hou er wel van als er wat spanning op staat en het ergens om gaat”.

Voordat de play-offwedstrijden beginnen speelt LDODK op zaterdag 18 maart, om 20.00 uur nog een laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Blauw-Wit.

Deel dit artikel op: