LDODK pakt ook de punten bij DOS’46

Een goede wedstrijd was het niet, spannend zeer zeker wel. In een afgeladen sporthal in Nijeveen won LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond met 20-18 van DOS’46. Een zwaarbevochten overwinning die de derde plaats op de ranglijst oplevert.

Vanaf de eerste minuut waren de spelers van Henk Jan Mulder bij de les. Gewaarschuwd door eerdere ervaringen met DOS’46, voor wie een confrontatie met LDODK altijd iets extra’s lijkt los te maken.

Het werd in de eerste helft vooral een verdedigend duel. De doelpunten waren duur. Vanaf 2-2 pakte LDODK het eerste gaatje naar 2-6. Het lukte echter niet van het gaatje een gat te maken. De rebounds waren goed, LDODK had veel ballen. Ook waren er op belangrijke momenten verdedigende onderscheppingen. Met dank aan de rebounds werd veel geschoten, maar het leverde te weinig doelpunten op. LDODK liet het na in de eerste helft verder afstand te nemen.

Daardoor bleef DOS’46 in de wedstrijd, ondanks dat ze moeilijk tot velddoelpunten kwamen. Het afstandsschot van Max Malestein (5-7) was het eerste doelpunt van DOS dat niet uit een vrije bal of strafworp kwam. Er waren op dat moment al 19 minuten gespeeld. De thuisploeg kwam terug tot 9-10, voordat Erwin Zwart met een afstandsschot de ruststand op 9-11 bepaalde.

In de tweede helft duurde het vijf minuten voor het eerste doelpunt viel. Het was aan Drentse zijde waardoor DOS weer aanhaakte: 10-11. Daarna bleef het spannend. Doelpunten bleven duur en het lukte LDODK wederom niet om afstand te nemen. DOS’46 bleef het geloof in een kanteling van de wedstrijd houden. Zeker nadat een 11-13 achterstand werd omgezet in een 14-13 voorsprong.

LDODK bleef rustig, de ploeg raakte niet in paniek. Een absoluut winstpunt ten opzichte van de vorige seizoenen. Van 14-13 werd het 14-16. Maar ook dat was nog niet de genadeklap. Nog een keer kwam DOS’46 terug tot op één punt: 18-19. In de laatste minuut schoot Friso Boode de overwinning definitief binnen: 18-20.

Eenvoudig was de overwinning allerminst, maar daar had ook niemand vooraf op gerekend. LDODK heeft nu wel een fraaie serie van drie overwinningen op rij staan: Blauw Wit, Fortuna en DOS’46. Resultaat is een met Fortuna gedeelde derde plaats op de ranglijst, 14 punten uit 10 wedstrijden. De afstand naar de bovenste twee ploegen is twee en drie punten. En net zo belangrijk, de afstand naar plek vijf is drie punten. Een mooie uitgangspositie richting de play-offs.

De komende drie weken wachten de drie ploegen die de onderste drie plaatsen op de ranglijst innemen, te beginnen volgende week met een thuiswedstrijd tegen DVO. In het verleden gebeurde het nog wel eens dat LDODK topwedstrijden won en tegen de laagvliegers punten liet liggen. Maar er is dit seizoen zoveel anders…..

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl