LDODK overklast gehavend Blauw-Wit

Terug naar het nieuwsoverzicht

In haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft LDODK/Rinsma Modeplein de aansluiting bij de top vier van de Korfbal League weer gevonden. In een rechtstreeks duel werd naaste concurrent om de vierde plek, Blauw-Wit in een volgepakt Sportcentrum Kortezwaag in de tweede helft weggeblazen: 30-20.

“We hebben ze in de tweede helft overklast.” Femke Faber was na afloop bijzonder ingenomen met de prestatie van de Friezen. “Eigenlijk waren we de hele wedstrijd beter, ook al in de eerste helft, maar na een goede start gingen we toch wat teveel aan het rommelen. Misschien waren we wel te gretig.” Faber zelf was mede debet aan die goede start. Haar eerste twee ballen waren meteen raak. Binnen vijf minuten leidde de thuisploeg, waar voor het eerst sinds 2016 weer een basisplaats was voor ‘good old’ Marjon Visser, met 6-2.

“Tja, we hadden van tevoren nog afgesproken, laat die Faber eerst maar eens uit beweging raakschieten. Nou dat hebben we geweten.”

“Tja, we hadden van tevoren nog afgesproken, laat die Faber eerst maar eens uit beweging raakschieten. Nou dat hebben we geweten,” vertelde Blauw-Witpuntspeler Momo Stavenuiter. “Gelukkig konden we ons in de loop van de eerste helft terug in de wedstrijd vechten.” Dat gebeurde nadat Friso Boode namens LDODK een strafworp miste. Eén van de in totaal aan beide kanten maar liefst vijf gemiste stippen. In de daaropvolgende twee aanvallen kwamen de Amsterdammers, waar Pascal Frieswijk de zieke Mark Broere verving, via Stavenuiter terug tot 6-4. En was de aansluiting daar. Het vervolg in die eerste helft was erg onrustig, met nogal wat fouten aan beide kanten. Bovendien werd het er voor de toeschouwers niet aantrekkelijker op door de vele en snel door scheidsrechter Buis gegeven vrije ballen en spelhervattingen. Het spel lag vaak stil en spelers aan beide kanten raakten geïrriteerd. Dat leverde Erwin Zwart zelfs een gele kaart op. Uiteindelijk konden beide teams bij een 14-13 tussenstand naar de kleedkamers om af te koelen.

Na rust had de thuisploeg met name verdedigend de bakens verzet. “Dat hebben ze goed gespeeld”, aldus Stavenuiter. “Ze haalden bij ons de aangeef eruit. Daardoor liep het veel moeizamer. We namen onze kansen te geforceerd.” Op dat moment deed zich ook het gemis van Broere gelden. Stavenuiter, in de eerste helft nog goed voor vijf treffers, werd in de tweede helft aan banden gelegd. Maar er was niemand die het stokje bij de Amsterdammers kon over nemen. Tot vijf minuten voor tijd had Blauw-Wit in de tweede helft nog maar tweemaal gescoord. Ondertussen waren de Friezen vrolijk verder gefladderd via 18-15 naar 27-15. “Waar ik nog het meeste van baal, is dat we het verschil zo groot hebben laten worden. We hebben ons de kaas van het brood laten eten.”

Ook Faber was blij met de hoogte van de score. “Dat kan later nog wel eens belangrijk zijn, tegen het eind van de competitie. Maar we hebben het vooral ook verdedigend goed gedaan. De posities rond de korfzone zijn erg belangrijk bij hun. Dat konden we goed ontregelen.” Daarnaast was Faber blij met haar eigen spel. “Daar ben ik ook op aangesproken, hoor, de afgelopen periode. Ik draaide tot nu toe nog geen goed seizoen. Ik moest me veel meer laten zien.” Faber, die tot op heden vooral opviel als de LDODK-dame met de meeste, vooral lopende rebounds, is in goeden doen aanvallend een belangrijk wapen voor de Friezen. Dat de blik in de spiegel haar tijdens de kerstdagen goed had gedaan, bleek uit haar zes treffers.

https://www.instagram.com/p/BslPCnMH2I_/

https://www.facebook.com/PodiumTVnl/videos/344161796421646/?__xts__%5B0%5D=68.ARC0R9gavkoxGWHnI5oJ73DxgZ3XANjcswjGa424qCOtA9GEJYFk8zRsM17ZxNl7HHx-Bh4zsl5nZJLIqoGTJd1_wcFS2MiPb4oyco3RJ2R5JWBpjDqW_Gb9f_bjxRwBxhRNDs8Lu9GGY1MExUeQj2UJnmgQpnOqyqEWk-PWVPdz2gM74u4zp9-TU7koDaoJ7uz7nxsYHWGEkBOodJ6r-GA-nRu2laxqJgENCQsfvmVB2K6mqNd_K9y2-4AFE2mj6T4AcKnpsS4QjOmhoFEe2IxXmInhBNcw3vBb0-plmC691lj0YDxUfDC6iaRqm34vuLFXAr10AX9bd88BdNLz9LJOYH3e_NeGGlGLTQ&__tn__=-R

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: