LDODK op waarde geklopt door TOP

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond 2 maart kwam er een einde aan de zegereeks van LDODK/Rinsma Modeplein. Koploper TOP/SolarCompleet bleek in Sassenheim veel te sterk. Vanaf het begin nam de thuisploeg het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. Eindstand: 29-19.

LDODK, dat opnieuw speelde met Lieneke Pries op de plaats van de nog steeds niet geheel fitte Marjolijn Kroon, liep vanaf het beginsignaal achter de feiten aan. Beide ploegen gaven verdedigend veel druk, maar terwijl TOP er wel in slaagde om zich daar onderuit te spelen, via met name Celeste Split, lukte dat LDODK niet. Vooral de gebroeders Zwart hadden een lastige avond tegen Nick Pikaar respectievelijk Mick Snel. Daarbij nam TOP overigens verdedigend best veel risico door frequent te spelen op de rebound, waarbij de tweede heer zich direct na het eerste schot volledig richtte op de afvallende bal. Hierdoor moest de afvangende heer van LDODK voortdurend het duel met twee tegenstanders aan gaan.

Met nog drie minuten te gaan in de eerste helft, leidde de thuisploeg dan ook riant met 15-8. Op dat moment liet TOP de teugels iets vieren. Daardoor kon LDODK, dat inmiddels Julian Frieswijk had ingebracht voor Tim Flokstra, toch weer terugkomen tot 16-12 bij het rustsignaal.

Na rust wijzigde LDODK haar verdedigende strategie en ging nadrukkelijker achterverdedigen. Dat leek haar vruchten af te werpen. TOP kwam minder gemakkelijk in haar spel, maakte slordigheidsfoutjes en het tempo zakte naar beneden. LDODK kwam wel dichterbij, maar bleef op twee puntjes steken tot 18-16 halverwege de tweede helft. En dat kwam vooral doordat er aanvallend niet goed werd geschoten. De thuisploeg herpakte zich weer door drie keer op rij te scoren en daarmee bleek de wedstrijd gespeeld. Bij LDODK was het geloof in een goede afloop verdwenen en kon TOP in de laatste tien minuten eenvoudig uitlopen naar 29-19.

“We zijn vanavond op waarde geklopt.” Friso Boode gaf het na afloop ruiterlijk toe. “Wij moesten er veel harder voor werken dan zij. En dan kom je gewoon te kort.” Coach Henk Jan Mulder was het daar helemaal mee eens. “Wij schoten over de hele linie onvoldoende. TOP heeft ons wel weer een leermomentje meegegeven. We zijn een schietgrage ploeg, maar op sommige momenten moet je soms even een station verder spelen in plaats van het schot nemen.”

Dat leermoment kan meteen volgende week zaterdag 9 maart in de eerstvolgende thuiswedstrijd in de praktijk worden getoetst. Dan komt nummer twee PKC/SWKGroep op bezoek. Aanvang: 20:00 uur in het Sportcentrum Kortezwaag.

Deel dit artikel op: