LDODK ook op het veld te sterk voor Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de eerste veldwedstrijd na het zaalseizoen slaagde LDODK/Rinsma Modeplein er opnieuw in om Fortuna uit Delft te verslaan. De nieuwbakken zaalkampioen kwam geen moment in de wedstrijd. Na een goede aanvallende fase in de tweede helft wist LDODK de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. Eindstand: 22-17.

“Het was vandaag zeker geen sprankelende wedstrijd.” Diana van der Vorst, goed voor vier treffers, was na afloop niet onverdeeld positief over het vertoonde spel. “Eigenlijk vond ik het wat gezapig. En waar dat dan aan ligt? Bij vlagen lieten we het in de tweede helft wel zien. En dan trekken we de wedstrijd volwassen over de streep. Daar ben ik dan wel weer blij mee. Maar sprankelend? Zeker niet.”

LDODK, waar Friso Boode werd vervangen door een prima spelende Julian Frieswijk, had vooral verdedigend haar zaakjes goed voor elkaar. Nik van der Steen, toch Fortuna’s gevreesde schutter, kwam er tegen Erwin Zwart niet aan te pas. De doelpunten moesten bij Fortuna vooral komen van Fleur Hoek. Zij hield in de eerste helft haar ploeg, waar steunpilaar Mirjam Maltha node werd gemist, in de wedstrijd. Hierdoor bleef bij rust het verschil beperkt: 9-6.

Na de pauze leek zich een identiek spelbeeld te voltrekken. Echter na tien minuten in die tweede helft trok LDODK ineens de gashandel open en liep in acht minuten uit van 10-8 naar 17-8. En was de wedstrijd gespeeld. Fortuna trachtte daarnanog wel het tij te doen keren door Hoek naast Van der Steen te posteren, maar die ingreep bleek veel te laat. LDODK kon de wedstrijd eenvoudig uitballen, waarbij de supporters toch nog éénmaal op de banken gingen toen Frieswijk na een spectaculaire combinatie in de lucht met André Zwart, in de sprong de korf wist te vinden.

“Winst was vandaag erg belangrijk. We staan er op het veld nu goed voor richting kruisfinales”, aldus Van der Vorst, die nog steeds baalt van het niet halen van de zaalfinale. “Ik merkte bij mezelf dat het me moeite kostte om me weer op te laden. En later, als ik over een jaar of zo weer op het afgelopen zaalseizoen terugkijk, zal ik vast ook wel inzien dat we een fantastisch zaalseizoen hebben gehad. Maar zo voelt dat nu nog niet.” Toch is bij Van der Vorst de gretigheid terug om op het veld ook het maximaal haalbare na te streven. “We staan er goed voor, met nummer drie Fortuna op vijf punten. We gaan nu vol voor die veldtitel. Dat is de prijs die we kunnen halen. En dan hebben aan het eind van het seizoen misschien toch nog een mooi feestje.”

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: