LDODK onderuit tegen hekkensluiter Dalto

Drie dagen geleden was iedereen bij LDODK/AH Gorredijk uitgelaten na de winst op Blauw-Wit (A). Hoe anders was het woensdagavond in Driebergen na de midweekse ontmoeting tegen Dalto/BNApp. De kersverse nummer vier van de competitie verloor zeer teleurstellend en met duidelijke cijfers van hekkensluiter Dalto: 27-21.

Aanvoerder André Zwart vatte de wedstrijd na afloop kort, maar treffend samen: ‘’Dalto was op alle fronten beter. Zij speelden de wedstrijd die wij hadden willen spelen.’’

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Na tien minuten spelen stond er pas een 2-1 stand op het scorebord. LDODK speelde onrustig en leed vaak onnodig balverlies. Ook het schotpercentage was onder de maat, in tegenstelling tot de eerste helft van afgelopen zondag. Dalto had haar zaakjes aanvallend beter voor elkaar en nam de rust om goede kansen te crëeren. Ook verdedigend gaven ze goed druk. In de hele eerste helft bleven de Driebergers steeds op een twee tot drie doelpunten voorsprong. Ruststand: 16-13.

In de pauze hoopte LDODK nog op een betere tweede helft. Het verschil was immers nog niet onoverkomelijk. Het was echter Dalto dat direct na rust de voorsprong uitbreidde naar vijf punten, 18-13. Na een time-out kwam LDODK terug tot 18-15, maar Dalto had er deze wedstrijd patent op om steeds op het goede moment te scoren. De gehoopte aansluiting kwam er niet, ook niet na de dubbele herenwissel (Colin van der Molen voor Henk Bijker en Markus de Boer voor Menno Russchen) en een vakwissel van Femke Faber en Diana van der Vorst.
Dalto liep langzaam maar zeker verder uit naar een ruime voorsprong en de wedstrijd was gespeeld. Eindstand: 27-21.

Door de winst van KZ/Hiltex deelt LDODK plek vier weer met de Kogers. Zondag staat Fortuna/Delta Logistiek op het programma. Weer een wedstrijd die cruciaal is in de strijd om plek vier. André: ‘’Revanche nemen op vanavond, dat is wat ons zondag te doen staat. We kunnen zo veel beter. Wat we hebben laten zien was niet best.”