LDODK niet opgewassen tegen Blauw-Wit

LDODK/Rinsma Modeplein speelde afgelopen weekend tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. Het vlaggenschip verloor terecht met 22-15.

LDODK starte best aardig, vooral verdedigend had de ploeg haar zaakjes goed op orde. In de eerste tien minuten kwam Blauw-Wit maar eenmaal tot score. Na 1-4 kwam Blauw-Wit beter in haar spel en werd er gemakkelijker gescoord. De Amsterdammers kwamen op 10-10 voor het eerst langszij. Met nog twee minuten te spelen schoot de thuisploeg nog tweemaal raak, waarmee de ruststand 12-10 was.
Voor LDODK waren het vooral Erwin Zwart – hij speelde sinds zijn blessure weer voor het eerst een hele wedstrijd – en Feiko de Vreede die gemakkelijk de korf vonden.

Bij de start van de tweede helft kwam André Zwart voor De Vreede in het veld, die overigens een prima eerste helft speelde. Jurjen Bosma verving Marvin Piepers, die vlak voor rust een rugblessure had opgelopen.

André Zwart: ‘Binnen twee minuten hadden we er drie om de oren, door slordigheden van onze kant.’ En daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld: 15-10. Op 17-14 – met nog een kwartier op de klok – leek LDODK er toch nog een wedstrijd van te kunnen maken, maar die hoop bleek ongegrond. ‘We kregen nog wel mogelijkheden, maar onze afronding was matig.’ Blauw-Wit had de wedstrijd onder contrôle en speelde de wedstrijd gedegen uit naar een 22-15 eindstand.

Zwart was realistisch: ‘We leggen deze tweede helft van het veldseizoen de nadruk op handhaving van het tweede. En dan weet je dat je het moeilijk krijgt om mee te doen om de eerste twee plekken. Toch wil je zo lang mogelijk in de race blijven.’

KZ en Fortuna staan met elk 13 punten aan kop in de Ereklasse A, gevolgd door LDODK en Blauw-Wit met elk 10 punten.
LDODK staat nu vierde in de Ereklasse, met nog twee wedstrijden te gaan. Op 26 mei speelt LDODK uit tegen KCC, om op 3 juni het seizoen af te sluiten tegen Fortuna.