LDODK neemt na spannende slotfase punten mee uit Amsterdam

Het was aan het eind nog even billenknijpen, maar LDODK/Rinsma Modeplein pakte zondagmiddag een mooie overwinning bij Blauw-Wit: 22-25. De Amsterdammers bleven door een paar keer sterkt terug te komen lang aan het elastiek.

LDODK speelde een sterke eerste helft, met onder andere een strakke verdediging en een bloedzuivere Erwin Zwart. Toch was de marge bij rust maar één puntje: 14-15. Halverwege het eerste deel van de wedstrijd was de voorspong nog riant: 5-10. De grote verdedigende druk van LDODK, ook bij de tweede bal, maakte het voor Blauw-Wit aanvallend heel lastig. Het duel Momo Stavenuiter – Erwin Zwart werd door de laatste glansrijk gewonnen.

Inhaalrace

De marge van vijf punten bleef staan tot 10-15, waarna Blauw-Wit via de zesde strafworp van de eerste helft de inhaalrace inzette. Door verkeerde verdedigende keuzes aan LDODK-zijde liepen de Amsterdammers snel in tot een marge van één punt bij rust.

Die sterke fase wist Blauw-Wit in de tweede helft niet door te zetten. Sterker nog, via een zwakke periode van de Amsterdammers pakte LDODK de kans om snel uit te lopen naar 14-20. Vanaf 18-23 nam Blauw-Wit het initiatief over. De scherpte in het schot bij LDODK was verdwenen. Bovendien kreeg Blauw-Wit de kans om dankzij een betere rebound lange aanval op lange aanval op te zetten. En dan valt de goal vanzelf. Vier goals op rij bracht Blauw-Wit van 18-23 op 22-23. Een fase waarin LDODK het helemaal kwijt leek te zijn. Erwin Zwart had op dat moment in de tweede helft nog maar één goal gemaakt. Maar zijn tweede, en achtste in totaal, was een belangrijke: 22-24. De sterk spelende Ran Faber gooide met zijn vijfde doelpunt de wedstrijd in het slot: 22-25.

Bij LDODK startte Esmee van Veen in de basis, Rixt Bouma was nog niet voldoende hersteld van de vorige week opgelopen blessure. De dames namen negen doelpunten voor hun rekening: Marloes Frieswijk (5), Esmee van Veen (2) en Marlou Kuiper (2).

Het tweede van LDODK won in Amsterdam met 19-21.

De derde wedstrijd van LDODK/Rinsma Modeplein is komende zondag, 31 januari om 15.30 uur. Tegenstander: KZ/Thermo4U.