LDODK naar kruisfinale

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dankzij een 17-15 overwinning op Blauw Wit heeft LDODK/Rinsma Fashion voor het eerst in de clubgeschiedenis de kruisfinales voor de Nederlandse veldtitel gehaald. Tegenstander is PKC.

Een warme en spannende middag op het kunstgras in Gorredijk. LDODK wist wat het moest doen: winnen. Concurrent voor de kruisfinale DOS’46 had zaterdag al met elf doelpunten verschil gewonnen bij Oranje Wit. Daarmee was er geen verschil meer in doelsaldo tussen beide ploegen. Winst was dus voldoende.

LDODK startte de wedstrijd goed, met dit keer Jurjen Bosma in de basis voor Lex Punter. Hij scoorde ook het eerste punt van de middag. De thuisclub liep vrij snel uit naar een op het oog royale voorsprong: 8-2. Met soms hele snelle aanvallen met prachtige combinaties.

De Amsterdammers deden de winst niet zo maar cadeau. Halverwege de wedstrijd was de stand weer gelijk getrokken op 9-9. Op 9-6 was de afscheid nemende Henk Bijker al gewisseld voor Jetze de Jong.

Blauw Wit zette de opmars ook in de tweede helft door: 9-10. De 10-10 bleef lang op het bord. Een fase waarin het bij beide ploegen niet wilde. Het leidde tot irritaties. Onderling, maar ook richting scheidsrechter Paul Kuyer, die van beide kanten het nodige commentaar op zijn beslissingen moest incasseren. Hij beloonde beide coaches met geel voor aanhoudende opmerkingen.

Blauw Wit kwam nog eenmaal vanaf de stip op voorsprong, waarna LDODK definitief het heft in handen nam. Via 14-11, 15-13 en 16-14 werd het uiteindelijk 17-15. Voor het einde van de wedstrijd kreeg de in het veld teruggekeerde Henk Bijker nog een publiekswissel. Na twaalf seizoenen aan de top neemt hij afscheid.

LDODK/Rinsma Fashion speelt nu op zaterdag 10 juni om 15.30 uur voor een plekje in de finale om de Nederlandse veldtitel. De wedstrijd wordt in Papendrecht gespeeld, tegenstander is PKC. De kruisfinale bestaat uit een enkele wedstrijd, dus er is geen returnduel in Gorredijk.

Deel dit artikel op: