LDODK met nieuwe coach tegen KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein start het korfbaljaar 2022 zaterdagavond (20.00 uur) met een thuiswedstrijd tegen KCC. Met op de bank een nieuwe trainer/coach: Gerald Aukes.

Dinsdagavond stond Aukes voor het eerst voor de groep. “Het voelde direct vertrouwd. Ik kende iedereen al, sommige spelers zelfs nog van mijn eerdere periode bij LDODK.”

Veel tijd voor de eerste wedstrijd is er niet. Zaterdagavond is het direct volle bak tegen KCC, de ploeg die net voor het kerstreces KZ nog op een verrassende nederlaag trakteerde. “We moeten direct toeslaan. KCC heeft nogal wat scorend vermogen en een paar goede reboundende heren. KZ heeft gemerkt hoe dat kan uitpakken. Zij kwamen op een 8-0 achterstand en dan loop je de rest van de wedstrijd ook achter de feiten aan.”

Aukes ziet zijn eerste taak in het duidelijkheid geven over de manier van spelen, inclusief ieders verantwoordelijkheid daarin. “Je zag dat die duidelijkheid ontbrak, waardoor spelers niet de juiste keuzes maakten. Daar leg ik eerst de focus op. Als dat lukt, dan komen het spelplezier en de prestaties vanzelf.” Voor de rest maakt Aukes het niet moeilijker dan het is. “Het is korfbal en iedere wedstrijd is een wedstrijd om te winnen.”

LDODK werd net voor de Kerst geconfronteerd met het vertrek van trainer/coach Dico Dik en zijn assistent. Het bestuur vond Gerald Aukes bereid om het stokje over te nemen. LDODK staat nu tweede in de poule met 6 uit 5, gelijk met Blauw-Wit. KCC en KZ volgen met 4 uit 5. Fortuna is de onbetwiste koploper met 10 uit 5. Na tien wedstrijden plaatsen de eerste drie ploegen op de ranglijst zich voor de winnaarspoule.

Deel dit artikel op: