LDODK laat zich afbluffen door TOP

Alle goede voornemens ten spijt voor deze eerste wedstrijd in 2016, LDODK/AH Gorredijk kwam er niet aan te pas tegen TOP/Quoratio. De wedstrijd in Sassenheim was – achteraf gezien – al na een kwartier gespeeld. Eindstand: 27-18.

De eerste vijftien minuten bleken allesbepalend voor de wedstrijd. Het werd nog wel 0-1 voor LDODK en tot 3-3 kon de ploeg van coach Erik Wolsink bijblijven, maar het was TOP dat de klok sloeg. De Sassenheimers speelden met flair en ze bluften de spelers van LDODK af. Dat was jammer, want LDODK kan veel beter, gezien de puike winstpartijen tegen Blauw-Wit en Fortuna. De ploeg heeft dit seizoen laten zien dat het ook uitwedstrijden kan winnen tegen topploegen, maar vandaag lukte het niet. En ja, het zat – vooral in het vak van André Zwart – in de eerste helft niet mee in de afronding. En ja, scheidsrechter Ronald Buis floot tot rust niet bepaald in het voordeel van LDODK. Maar de spelers en Wolsink hadden geen antwoord op de manier van spelen van TOP. De thuisploeg liep gemakkelijk uit naar 13-5, pas vier minuten voor het rustsignaal scoorde LDODK met twee doelpunten van Markus de Boer en eenmaal Erwin Zwart een paar maal achter elkaar. Daarmee leek LDODK met ‘slechts’ vijf doelpunten verschil even terug in de wedstrijd. Maar de hoop was nog voor rust vervlogen. Pauzestand: 15-8.

Al vroeg in de tweede helft werden Markus de Boer en Femke Faber naar de kant gehaald en vervangen door Collin van der Molen en Berber Buis. Het verschil bleef, alhoewel TOP ook niet meer zo goed speelde als voor rust. Aanvoerder André Zwart zweepte zijn ploeg nog op met goede verdedigende acties, maar het mocht niet baten. Jenmar de Graaf had nog een prima invalbeurt. Hij kwam in de ploeg voor Menno Russchen en scoorde gelijk tweemaal van afstand en kreeg een strafworp mee. Via 18-9, 22-14 en 25-15 stond er bij het eindsignaal een 27-18 op het scorebord.

Volgende week zaterdag 16 januari speelt LDODK/AH Gorredijk thuis (20.00 uur)  tegen DVO/Accounter. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen.