LDODK laat kans liggen bij KZ

Een overwinning was best mogelijk geweest, maar kwam er zaterdagmiddag niet. LDODK/Rinsma Modeplein verloor bij KZ/Thermo4U met 21-20.

Voor beide ploegen, stond er met het oog op de ranglijst genoeg op het spel. Er zat dan ook voldoende energie in het begin van de wedstrijd. De doelpunten vielen weer rap, waarbij LDODK het eerste gaatje sloeg (3-6), mede dankzij een gewiste strafworp aan KZ-zijde.

Daarna stokte het bij LDODK. KZ stoorde verdedigend behoorlijk, LDODK kwam niet aan het uitspelen van goede aanvallen toe. De thuisploeg boog de achterstand van drie punten om naar een 9-6 voorsprong, met vooral doelpunten van de heren.

Het was een fase in de wedstrijd met veel strijd, maar waarin LDODK te veel kansen miste. Voor rust maakte André Zwart plaats voor Marvin Piepers die de taak kreeg om Alwin Out aan banden te leggen. KZ wist de opmars niet door te zetten, de laatste Koogse goal in de eerste helft viel in minuut 17. Het gaf LDODK kans om weer aan te haken. Ruststand: 12-11.

De start van de tweede helft van KZ was onrustig. Erwin Zwart zorgde voor 12-12, waarna Diana van der Vorst na een prachtige combinatie met Marloes Frieswijk LDODK zelfs weer aan de leiding bracht (12-13). Daarna ontwikkelde zich tot 19-19 een gelijk opgaande strijd. Aan LDODK-zijde wisselenden Julian Frieswijk en Christian Dekkers elkaar verdedigend en aanvallend af. In de slotminuten zorgde Marjolijn Schenk met een doorloopbal voor het beslissende gaatje (21-19). Met 45 seconden op de klok maakte Christian Dekkers 21-20, waarna LDODK met 22 seconden op de klok zelfs nog de laatste aanval kreeg. Maar waar LDODK vorige week tegen Blauw Wit de gelijkmaker er nog uit perste, lukte dat tegen KZ niet. Eindstand: 21-20. Topscoorder bij LDODK was Ran Faber met zes doelpunten.

In de strijd om de drie play-off plaatsen won Blauw-Wit met 33-22 bij Groen Geel. Met nog twee poulewedstrijden te gaan heeft Blauw Wit 9 punten, KZ 8 punten, LDODK 7 en Groen Geel 6.

LDODK speelt volgende week thuis tegen hekkensluiter Oost Arnhem en sluit de poule af met een uitwedstrijd bij PKC. Groen Geel speelt volgende week tegen PKC en daarna tegen KZ. Blauw-Wit en KZ spelen volgende week tegen elkaar in Amsterdam.

Het blijft spannend, maar bij winst van LDODK op Oost Arnhem is de vierde plaats zeker, tenzij Groen Geel tegen PKC weet te stunten…