LDODK laat de punten in Delft

In de tweede wedstrijd van het seizoen verloor LDODK zondagmiddag met 20-15 bij Fortuna. Het is volgens trainer Dico Dik een terechte overwinning voor de ploeg uit Delft. “Zij zijn in de breedte nu net wat sterker.”

LDODK speelt in aanloop naar het zaalseizoen met vijf dames en vijf heren. Per week wordt gekeken wie er spelen. Ten opzichte van de startopstelling van vorige week speelde Marvin Piepers op de plek van Wessel Bergsma en Esmee van Veen startte op de plek van Marlou Kuiper.

De eerste helft kende aan LDODK-zijde een onbevredigend slot. Fortuna kwam van een 5-7 achterstand terug tot een 10-7 ruststand. Een voorsprong die in de tweede helft bleef staan. Tien minuten voor tijd was het 17-14. Dik: “Toen kregen we eigenlijk ook nog wel kansen. Met iets meer focus in de verdediging en iets scherper in de afronding hadden we dichterbij kunnen komen.”

Komend weekend speelt LDODK op zaterdagmiddag, opnieuw een uitwedstrijd nu tegen Deetos.