LDODK laat alle ploegen spelen

Terug naar het nieuwsoverzicht

De meest recente maatregelen rond het coronavirus hebben ook gevolgen voor de net begonnen zaalkorfbalcompetities. LDODK/Rinsma Modeplein is blij met de door het KNKV genomen besluiten. Voorzitter Gouke de Vries: “Wij doen mee en laten alle ploegen zoveel mogelijk spelen.”

LDODK wil volgens de voorzitter zoveel mogelijk blijven denken in mogelijkheden. Doen wat wel kan. “Daarom hebben we maatregelen genomen zodat iedereen toch twee keer per week kan trainen. Met dank aan de flexibiliteit van de trainers. Voor de jeugdspelers is het belangrijk dat ze kunnen blijven korfballen. Voor hun lichamelijke beweging, voor de sociale binding en voor de sportbeleving.”

LDODK is daarom ook blij met de weg die de bond na de meest recente maatregelen heeft gekozen:

Breedtesport

MW1/A3/A4/B2/B3/C2/D2/E1/E2/E3/F1/F2
De competities worden volledig afgewerkt. Alle geplande competitiewedstrijden gaan door tenzij een van beide ploegen niet kan of wil spelen of dat de beperking van 17.00 uur van invloed is.

Topsport en wedstrijdsport

3e/4e/5e/A1/A2/B1/C1/D1
De competities zijn stilgelegd. Het KNKV werkt aan een alternatieve competitieopzet die op zijn vroegst in januari kan beginnen voor het 3e/4e/5e/A1/A2/B1/C1/D1. Alle geplande competitiewedstrijden krijgen nu het predicaat oefenwedstrijden en gaan door tenzij een van beide ploegen niet kan of wil spelen of de beperking van 17.00 uur van invloed is.

De Korfbal League voor het 1e en 2e zijn als topsportcompetitie vrijgesteld van deze beperkingen.

LDODK/Rinsma Modeplein kiest er voor om zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen, tenzij omstandigheden bij een ploeg dat onmogelijk maken.

Wij doen mee!

Deel dit artikel op: