LDODK komt tekort tegen KZ

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is LDODK/Rinsma Modeplein niet gelukt om de derde winst op rij te boeken. KZ/Thermo4U was zondagmiddag in Gorredijk te sterk in een duel waar de goals duur waren: 16-18.

KZ en LDODK maken er vaak leuke wedstrijden van. Maar de editie van zondagmiddag bood te weinig. Beide ploegen verdedigden goed en konden daardoor aanvallend te weinig brengen. LDODK eindigde de wedstrijd met een alleszeggend schotpercentage van 12%.

Bij LDODK keerde Rixt Bouma weer terug in de basis, André Zwart moest zijn plaats afstaan aan Marvin Piepers. KZ nam direct het initiatief en liep uit naar een 1-5 voorsprong. Verdedigend gaven de Koogers LDODK amper tijd om aan te leggen. Een beeld dat een groot deel van de eerste helft bleef. De thuisclub moest er hard voor werken en schoot noodgedwongen vaak te geforceerd. Via Julian en Marloes Frieswijk, Eline de Haan en Ran Faber werd het 5-5. Er volgde een fase waarin de ploegen afwisselend scoorden. Vanaf 8-8 liep KZ opnieuw uit. Via 8-12 werd het 9-12 bij rust.

LDODK startte de tweede helft goed met een paar intercepties van Julian Frieswijk. De LDODK-aanval wist daar echter niet van te profiteren. Het was dan ook KZ dat het eerste doelpunt in de tweede helft maakte: 9-13. Henk Jan Mulder bracht André Zwart voor Marvin Piepers, die in het andere vak Ran Faber afloste. Esmee van Veen nam de plek in van Rixt Bouma.

LDODK kwam terug tot 14-15. Een moment waarop Erwin Zwart een strafworp miste, maar in dezelfde aanval alsnog de 15-15 aantekende. Met nog acht minuten op de klok was dit de fase waarin LDODK de wedstijd naar zich toe had moeten trekken. Maar dat lukte niet. Erwin Zwart analyseerde na afloop dat in deze fase verkeerde keuzes werden gemaakt, waardoor KZ opnieuw de leiding kon nemen: 15-17. Via een vrije bal van Erwin Zwart kwam LDODK nog op 16-17, maar daarna bracht Anna Kriek de eindstand op het bord: 16-18

LDODK en KZ delen nu de tweede plaats op de ranglijst met vier punten uit drie wedstrijden. In poule A is PKC nu koploper met de volle winst uit drie wedstrijden.