LDODK komt tekort tegen DOS’46

LDODK/Rinsma Modeplein is er zaterdag niet in geslaagd om haar ongeslagen status op het veld te behouden. Kwam de ploeg uit Gorredijk en Terwispel afgelopen week in het bekerduel tegen Mid-Fryslân nog met de schrik vrij. Tegen DOS’46 was dat echter niet opnieuw het geval. DOS’46 sloeg aan het begin van de tweede helft een gaatje. LDODK wist dat niet meer te dichten en kwam uiteindelijk twee doelpunten tekort: 17-15.

Duidelijk is dat op dit moment LDODK nog niet de topvorm heeft, die nodig is om over een paar weken een rol van betekenis te kunnen spelen in de play-off. Ondanks haar huidige positie op de ranglijst. Ook na het verlies tegen DOS’46 blijft LDODK de competitie aanvoeren. Maar dat is vooral te danken aan de goede reeks in het afgelopen najaar.

Ook tegen DOS’46 speelde LDODK weer in een andere samenstelling dan vorige week tegen DSC. Femke Faber senior was weer terug in de basis en vormde samen met Danielle Hulst, Julian Frieswijk en Harjan Visscher het eerste verdedigingsvak. Het andere vak bestond uit Marlou Kuiper en Femke Faber junior, samen met de gebroeders Zwart. Ran Faber begon deze keer vanaf de bank.

De wedstrijd kwam de eerste helft, ondanks een heerlijk zonnetje, maar stroef op gang. Beide ploegen wisten amper de korf te vinden. Een paar minuten voor rust werd Ran Faber bij een 4-4 stand ingebracht voor André Zwart. En kennelijk was dat voor beide ploegen het sein dat de wedstrijd nu toch echt mocht beginnen. Faber scoorde meteen twee keer, maar ook DOS’46 kwam los. De ploegen gingen bij een 7-7 stand aan de thee.

Na rust bleef DOS’46 doorduwen tegen een slordig LDODK. Op 10-9 scoorde de thuisploeg binnen vier minuten drie keer op rij. En dat bleek achteraf gezien, beslissend. LDODK wist de achtervolging nog wel in te zetten, mede door treffers van Femke Faber junior en in de slotfase van Harjan Visscher. Maar dat was niet voldoende. LDODK bleef, mede door een paar maal knullig balverlies, steken op twee doelpunten.

En daarmee wordt de eerstvolgende wedstrijd, komende zaterdag 20 mei, meteen een belangrijke. Dan komt namelijk de huidige nummer twee, Fortuna/Delta Logistiek op bezoek in Kortezwaag. Aanvang: 19:00 uur.