LDODK komt net tekort tegen DVO

LDODK/Rinsma Modeplein is er zaterdagavond in Bennekom niet in geslaagd om haar tweede wedstrijd binnen een week, in winst om te zetten. Een gemotiveerd DVO/Accountor, dat zich bij winst kon plaatsen voor de play-offs, wist vlak voor én vlak na rust met een tussensprint een gaatje te slaan, waarna LDODK van alles probeerde, maar er nooit in slaagde dit gaatje te dichten: 27-24.

“Eigenlijk mag het geen excuus zijn, maar vanaf het begin waren we niet echt fris. DVO was vandaag gewoon scherper.” Marjolijn Kroon vatte het na afloop kort en bondig samen. LDODK, met Marvin Piepers op de plek van de geblesseerde Julian Frieswijk en Esmee van Veen voor de zieke Marlou Kuiper, speelde niet eens zo slecht. Maar kon op de juiste momenten niet de juiste energie leveren en liep daardoor gedurende de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Vooral de reboundkracht van Frieswijk werd node gemist. DVO’s reboundkanon Koen van Roekel kwam er een paar weken geleden tegen Frieswijk niet aan te pas, maar werd deze wedstrijd gekroond tot ‘man of the match’. De thuisploeg kon blijven herhalen en dat bleek doorslaggevend.

Toch slaagde LDODK er in de beginfase van de wedstrijd nog in om bij te blijven. Een 9-6 achterstand kon ongedaan gemaakt worden, waarna vanaf 9-9 de beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren. Dat bleef zo tot vijf minuten voor rust. Bij een 13-13 stand liep DVO ineens uit tot 17-13 bij het rustsignaal.

Na de pauze trachtte Aukes met een noodingreep alsnog het tij te keren. Marjolijn Kroon werd naast Femke Faber geposteerd voor meer aanvallende impulsen in dat vak. Die vakwissel verliep overigens alles behalve soepel. Kroon sloeg met verbazing de discussie tussen de juryvoorzitter en coach Gerald Aukes, druk wapperend met allerlei papiertjes, gaande. “Wat er nou precies allemaal mis ging, weet ik niet. En eigenlijk boeit me dat ook niet.” Toch had die wissel niet het gewenste effect. “Maar je moet toch wat proberen, ” aldus Kroon.

In plaats van dat LDODK terug kwam, drukte DVO door met drie doelpunten op rij in de eerste drie minuten na rust. En toen was met een 20-13 tussenstand het gat ineens gapend groot. LDODK trachtte van alles, maar in tegenstelling tot afgelopen dinsdag tegen DOS ’46, toen LDODK wel de wedstrijd wist om te keren, bleef LDODK nu steken op een verschil van minimaal drie doelpunten. De ploeg uit Terwispel en Gorredijk speelde ook in de tweede helft zeer behoorlijk, maar DVO was domweg te goed om de voorsprong weer uit handen te geven.

Toch zat Kroon na afloop niet bij de pakken neer. “We hebben de afgelopen weken een paar mooie wedstrijden tegen topploegen laten zien. En er komen ook nog een paar leuke wedstrijden aan.” Kroon refereerde daarbij meteen al aan de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen DOS ’46, komende zaterdag 26 maart. En ondanks de nederlaag tegen DVO, dat zich met deze overwinning voor het eerst in haar historie plaatste voor de play-offs, is LDODK nog steeds in de running voor het resterende plekje in de play-offs.