LDODK kansloos tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein heeft in haar eerste play-off-wedstrijd tegen PKC/SWKGroep een kansloze nederlaag geleden. Vanaf het begin liepen de Friezen achter de feiten aan. Bij rust was de wedstrijd al gespeeld met een 20-8 stand op het bord in het voordeel van PKC. Na de thee toonde LDODK wel veerkracht, maar kwam niet meer in de buurt van PKC. Eindstand: 29-21.

“Het was een leerzame wedstrijd. Laat ik het zo maar benoemen.” Friso Boode was na afloop nadrukkelijk op zoek naar antwoorden op vragen wat er in die eerste helft misging bij LDODK. “Wij gaven te veel ruimte aan hun schutters. Zij waren vanaf het begin van de wedstrijd veel scherper. We lieten ons de kaas van het brood eten.” Dat was echter niet het enige. Ook LDODK kreeg veel ruimte om te schieten, maar het schotpercentage was abominabel. Terwijl dat juist dit seizoen het sterke punt van LDODK is; de ploeg met het hoogste schotpercentage in het reguliere Korfbal Leagueseizoen. En dan wordt het lastig tegen een tegenstander die nadrukkelijk achter verdedigt, daarmee het tempo uit de wedstrijd haalt en over de gehele linie sterker in de rebound is.

In die eerste helft haalde LDODK geen moment haar niveau van de afgelopen maanden. Tot 8-5 na tien minuten in de eerste helft kon LDODK nog enigszins bij blijven. Daarna liep PKC zo maar weg naar 18-6 en was het toen in feite al: ‘game over’. “Waar dat dan aan ligt? Misschien is het dan toch de spanning die zo’n wedstrijd met zich mee brengt”, aldus Boode.

In die tweede helft keerde er een geheel ander en vooral ook veerkrachtig LDODK terug in het veld. Bij vlagen werden patronen uit voorgaande wedstrijden weer zichtbaar. Er werd ineens wel weer strak verdedigd, er werd druk gezet, aanvallend ging het tempo omhoog en ook het vermaledijde achterverdedigen werd sneller opgelost. En toen bleek ook PKC ineens toch kwetsbaar. De Papendrechters maakten foutjes, verkeerde keuzes en scoorden in die tweede helft nog maar negen keer. De wedstrijd was echter in de eerste helft al gespeeld.

Ook Boode was van mening dat de tweede helft toch perspectief biedt voor de thuiswedstrijd tegen PKC. “We hebben laten zien dat we veel beter kunnen. Met zo’n tweede helft, daar kunnen we toch verder mee.” Diezelfde returnmatch wordt zaterdag 6 april gespeeld in het Sportcentrum Kortezwaag.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl