LDODK-jeugd zit vol vragen tijdens jeugdpersconferentie

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ze hebben een groot vel waarop de foto’s en de namen van alle selectiespelers. De LDODK-jeugd zit zondag tussen de middag tijdens de Open Dag klaar voor een echte persconferentie. Achter de tafel zitten de spelers van het eerste, klaar om de vragen van de jongste leden te beantwoorden.

Bij het voorstelrondje blijken er nog twee selectiespelers te missen: André Zwart en Marjolijn Kroon. Als André binnenkomt, grijpt trainer Gerald Aukes direct in. Wie te laat komt, moet een liedje zingen. Het wordt ‘Lang zal hij leven’, want broertje Erwin is vandaag 32 geworden.

De ene na de andere vinger gaat omhoog tijdens de persconferentie. “Hoe lang korfbal je al”, wil iemand van Julian Frieswijk weten. Dat weet hij eigenlijk zelf niet precies. “Volgens mij al achttien jaar.” De jeugdspelers zien twee keer een Femke Faber op hun vel staan. Is dat niet lastig? De oudste Femke geeft het antwoord. “Een goede vraag. Als er Femke wordt geroepen, kijken er twee om. Daarom noemen ze mij in de selectie Flaam.” De jongste Femke mag antwoorden wat haar favoriete burger bij de McDonald’s is. Het blijkt de Chilli Chicken te zijn.

“Wie luistert het slechtst”, wil iemand van Gerald Aukes weten. Hij hoeft niet lang na te denken. Het blijken Erwin en Julian te zijn, vooral wanneer ze naast elkaar zitten. En als ook de favoriete huisdieren en kleuren zijn geweest, is het vragenrondje voorbij. Dan is het tijd om handtekeningen te scoren. Het is dringen bij de spelers, wie het eerst het vel vol heeft.

Deel dit artikel op: