LDODK is Herbstmeister na overwinning in Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dankzij een stevig bevochten 17-20 overwinning in Amsterdam sluit LDODK/Rinsma Modeplein als ongeslagen koploper het eerste deel van de veldcompetitie af.

Eenvoudig ging het zondagmiddag tegen Blauw-Wit niet. De Amsterdammers maakten met het eerste schot direct het eerste doelpunt. “De toon was gezet”, vertelt trainer/coach Gerald Aukes, direct na afloop van de wedstrijd. De thuisploeg gaf zo nu en dan iets meer gas, maar halverwege de wedstrijd leidde LDODK met een gaatje van één. In de tweede helft scoorden beide ploegen om en om. “Wij konden doorwisselen, maar dat kon Blauw-Wit ook. Met nog een paar minuten op de klok leidde LDODK de dans op 17-18 en 17-19. Met nog twee minuten te spelen gooide Marjolijn Kroon van afstand de wedstrijd op slot: 17-20.

Aukes is tevreden over hoe zijn ploeg deze wedstrijd ook met tegenslagen is omgegaan. “Blauw-Wit verdedigde half achter, daar moesten we een oplossing voor vinden. In de eerste helft hadden we het ook lastig om de assist te vinden. Al met al een leerzame wedstrijd.”

De focus gaat nu helemaal richting zaal en de Korfbal League. Zijn ploeg is tijdens de veldcompetitie gegroeid, vindt Aukes. “We hebben vooraf afspraken gemaakt over hoe we willen spelen. Nu zijn we dat spel echt aan het verdiepen. We kunnen doorwisselen, dat geeft ruimte en mogelijkheden. Met name verdedigend hebben we stappen gemaakt. Met tien punten de zaal in geeft een goed gevoel. Het loopt zoals het lopen moet, maar we zijn er nog niet.”

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: